EmekManşet

TCDD çalışanlarının sürgünlere karşı Ankara yürüyüşü başladı

0

 

Birleşik Taşımacılık İş Sendikası (BTS) TCDD Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla 100’den fazla çalışanın sürgün edilmesini protesto etmek amacıyla bugün, Ankara’ya yürüyüş başlattı. Demiryolu işçileri, yürüyüşe İstanbul, Diyarbakır, Adana ve İzmir‘den eş zamanlı olarak başladı. 

Kendi isteği dışında görev yerleri değiştirilen çalışanlardan 15’i sendika üyesi iken aralarında sendikanın merkez yürütme kurulu üyesi ve eski genel başkanı, şube başkanı ve işyeri temsilcileri ile birlikte kendisi ve aile bireyleri arasından kanser, felçli ve ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayacak durumda olan kişiler de bulunuyor. Yürüyüşün sonunda, Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yapılacak ve Genel Müdür ile görüşme gerçekleştirilecek.

Sendika’dan yürüyüşe yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sendikamız tarafından hukuka aykırı ve ayrımcı kararın geri alınması amacıyla; kamuoyu oluşturmak, ilgili kurumlara sesimizi duyurmak ve toplumu bilgilendirmek üzere ”SÜRGÜNLER GERİ ALINSIN!” adı altında demiryollarında yürüyüş kararı alınmıştır.

Yürüyüşümüz 2 Haziran 2020 Salı günü İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır’dan başlayacak olup güzergah üzerindeki Gar ve İstasyonlar ziyaret edilerek 4 Haziran 2020 tarihinde Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğü önünde saat 11.30’da yapacağımız basın açıklaması ile tamamlanmasının ardından TCDD Genel Müdürü ile görüşme gerçekleştirilecektir.” 

Diyarbakır’da engelleme 

Sendika ayrıca Diyarbakır yürüyüş kolunun engellendiğini de duyurdu:  

“Yürüyüş kollarımızdan Diyarbakır yürüyüş kolumuz bugün sabah Diyarbakır Şubemiz tarafından basın açıklamasının yapılmasının ardından Elazığ’a gitmek üzere yola çıkmış, ancak Elazığ’ın Maden ilçesi girişinde Kaymakamlık kararıyla durdurulmuşlar ve geçişleri engellenmektedir.

Bu karar; anayasaya, yasalara ve sehayat özgürlüğüne aykırı olup, yürüyüş kolunda yer alan üye ve yöneticilerimizin yürüyüşümüz önündeki engellerin kaldırılmasını bekliyoruz.”

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.