TürkiyeManşet

Kuzguncuk Kilisesi’nin kapısındaki haçı söküp yere atan kişi tutuklandı

0

İstanbul Kuzguncuk’ta bulunan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ne nefret saldırısı düzenleyen kişi tutuklandı. Tutuklama, gözaltına alınan zanlının adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından hakkında ikinci kez yakalama emri çıkartılması ile yaşandı.

28 Mayıs’ta kilisenin kapısındaki haçı söküp kaldırıma atan M.S, olayın ardından gözaltına alınmış ve daha sonra da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin kararına itiraz etti.

Savcılığın kararını bir üst mahkeme sıfatı ile değerlendiren İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği, M.S. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Savunma: Olay anlık gelişti

Mahkemenin kararı üzerine yeniden gözaltına alınan M.S., emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Saldırgan, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusunda, tüm ibadethanelere saygısı olduğunu, olayın anlık geliştiğini savundu.

Savunmasında “Olay tamamen anlık gelişti. Yaptığım şeyin kimseye faydası olmadığını biliyorum. Keşke hiç yapmasaydım. Bu olaydan dolayı çok pişmanım. Yoldan geçerken düşünmeden yaptığım bir olaydır. Kilisenin maddi zararını karşılamaya hazırım” ifadelerini kullanarak adli kontrol talebinde bulundu.

Hakimlik, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğundan tutuklanmasına karar verdi.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.