Bilim-TeknolojiManşet

Facebook’tan yeni canlı yayın uygulaması: Venue

0

Facebook’un Ar-Ge birimi New Product Experimentation (NPE), kullanıcıların çeşitli canlı etkinlikler sırasında düşüncelerini ifade edebilecekleri Venue isimli yeni bir uygulama geliştirdiklerini duyurdu.

Uygulamada yayınlanan canlı etkinliklere yalnızca gazeteciler, mevcut veya eski sporcular ve hayran analistleri gibi tanınmış kişilikler yorumcu olarak katılabiliyor. Ek olarak, bazı sosyal medya fenomenleri de etkinlikler sırasında kullanıcılarla etkileşime girebilecek.

Uygulamanın odağı yorum değil etkinlik

Yorum yapma yetkisi tanınan kişiler etkinlik hakkındaki görüşlerini belirtirken, izleyenler için etkileşimli sorular ve anketler de oluşturabilecek. Etkinlik sahibi ayrıca etkinlik esnasında belirli anlarda kısa ve kısıtlanmış sohbetler açabilecek. Ancak uygulamanın odağı hayran yorumları yerine etkinliklerin kendisi olacak.

Facebook’un paylaştığı yazıda: “Canlı yayınlar milyonlarca insanın aynı anda içerik tüketmesi için nadir bir fırsat sunuyor. Geniş eşzamanlı görüntüleme sağlanmasına rağmen, canlı yayınlar hala çoğunlukla yalnızca görüntüleme deneyimidir” dedi.

Süpermarket Kahramanları 500 yarışı

İlk kez araba yarışında test edildi

Açıklamanın devamında “Facebook Venue, hayranlarla canlı spor etkinlikleri arasında köprü görevi görerek hayranların en sevdikleri etkinliklerin önemli anlarına odaklanan etkileşimli bir ikinci ekran deneyimi sunmayı amaçlıyor” ifadelerine yer verildi.

Webrazzi’nin aktardığına göre Facebook, Venue uygulamasını, ilk kez NASCAR’ın 31 Mayıs 2020 Pazar günü gerçekleşen Food City ile Süpermarket Kahramanları 500 yarışında test etti.

You may also like

Comments

Comments are closed.