ManşetEkoloji

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Kazdağları ile dayanışma çağrısı

0

Kazdağları’nda yapılması istenen maden projelerine karşı mücadele yürüten Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyonu 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla tüm haftaya yayılacak eylemlerin çağrısını yaptı.  Koronavirüs sebebiyle ilk dört günde yalnızca sosyal medya üzerinden bir araya gelinecek.

5 Haziran Cuma günü ise “Kazdağları İçin Adalet” sloganıyla bir araya gelecek eylemciler Çanakkale Adalet Heykeli önünde saat 14:30’da basın açıklaması gerçekleştirecek. Eylem, koronavirüs salgını sebebiyle sosyal mesafe kuralları gözetilerek ve koruyucu maskeler eşliğinde düzenlenecek.

‘Salgın süresince tedbirlere uyduk’

Koordinasyon tarafından yapılan açıklamada koronavirüs salgını sırasında tedbirleri sekteye uğratacak şekilde değil tersine destekleyici ve birlikteliğe özen göstererek hareket ettikleri belirtildi.

Açıklamada “Çünkü bizler Su ve Vicdan Nöbetinin başladığı ilk günde de dile getirdiğimiz gibi ‘yaşam savunucusuyuz’. Öncelikle insan sağlığını, yaşamı korumaya çalışmakta ve doğa ile bütünlüğümüzü kabul etmekteyiz” denildi.

Salgının çevre tahribatına yönelik önemli mesajlar içerdiği belirtilen metinde  “Süreç gösterdi ki doğanın bize ihtiyacı yok ancak bizim nefes alabilmemiz için ona ihtiyacımız var” ifadeleri kullanıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.