TürkiyeManşet

Kuzguncuk’taki Ermeni kilisesine nefret saldırısı

0

İstanbul Kuzguncuk’ta yer alan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’ne nefret saldırısı düzenlendi. Kimliği belirsiz kişi kilisenin kapısındaki haçı yerinden söktü.

Saldırıya ilişkin görüntüleri HDP Diyarakır Milletvekili Garo Paylan Twitter hesabından paylaştı. Paylan ““Kiliselerimize saldırılar devam ediyor. Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisemizin haçı sökülüp yere atıldı. İktidarın nefret söylemleri, nefret suçlarını olağanlaştırıyor” dedi.

Kameraya poz vermiş

Agos’ta yer alan habere göre kilise yönetimi bir açıklama yaparak kopartılan haçın yerine monte edildiğini ve Üsküdar Emniyet’in konuyla ilgilendiği söylendi.

Açıklamada kamera kayıtlarının da incelendiği, bu kayıtlara göre kişinin önce kilisenin karşısında bir süre kiliseye baktığı sonra kameralara bakıp poz verdiğinin tespit edildiği belirtildi. Açıklamanın devamında şunlar söylendi:

Kuzguncuk Muhtarı kiliseye gelerek kamera kaydını seyretmiş güvenlik şubeye olayı bildirmiştir. Vakıf Başkanı, Patrik II. Sahak ve ERVAB Başkanı Bedros Şirinoğlu’nu arayarak durumu bildirmiş ve gerekli yerlere şikâyet bildirimi yapılmıştır. Kopartılan haç yine yerine monte edilmiştir. Üsküdar Emniyet Müdür Mehmet Baykara ve Üsküdar Güvenlik Büro Amiri Emin Aydos konuyla ilgilenmektedir.

 

 

 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.