Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

Dr. Salih Cenap Çevli koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

0

Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Salih Cenap Çevli koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Çevli, hayatını kaybetmeden önce paylaştığı bir mesajda hastanedeki koronavirüs tedbirlerinin yetersizliğine dikkat çekmişti.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Çevli’nin ölümünün ardından Twitter‘dan yaptığı paylaşımda, Çevli’nin bir ay önce yaptığı paylaşıma yer verdi.

‘Bizi kim koruyacak?’

Paylaşımda “Hala koruyucu giysimiz yok. Ellerimiz alkolden hışır oldu. Bulaşma korkusuyla yemek yiyemez olduk. Evde çocuğumuza sarılmaya korkuyoruz. Hastalar dezenfektan eldiven, maskeleri kutuyla çaldı. Yurt dışından gelen 2 doktor arkadaş pozitif çıktı, yatırıldılar. Bizi kim koruyacak” ifadeleri yer alıyordu.

‘Covid 19 meslek hastalığı sayılmalı’

Türk Tabipleri Birliği yeni tip koronavirüsün meslek hastalığı olarak kabul edilmemesini de eleştirerek şu sözleri söyledi:

Mesleği nedeniyle hastalanmasına rağmen meslek hastalığı tanısı almadı. Çalışanların, çalışırken veya işten kaynaklı olarak yaralanması veya hastalanması iş kazası veya meslek hastalığı olarak kabul edilir. Sağlık çalışanları için Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmemesi normal değil.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.