UlaşımKoronavirüs SalgınıManşet

THY’de normalleşme önlemleri: İkram kalkıyor, bagajlar uçak içine alınmayacak, battaniye yok

0

‘İç hatlarda ikramı kaldırıyoruz’

İç hatlarda sadece su vereceklerini söyleyen Aycı, şöyle konuştu: Bu durum yurt dışında da iki saatlik uçuşlara kadar böyle olacak. Sonrası kademeli olarak artan ama mutlaka ambalajlı ürünlerle ikram yapacağız. Pre Order sistemi ile ikram olmayan uçuşlar için yolcular ücretini ödeyerek uçakta teslim sipariş verebilecekler. Elbette ürünler internet üzerinde bir sayfada açıklanacak.”

Yüzde 60-66 gibi doluluklarla uçmanın şirketin sağlığını büyük ölçüde etkileyeceğini ifade eden Aycı, “Bugün yaşadıklarımızın düzelmesi zaten bir-üç yıl zaman alacak. Belki de beş yıl. Bu tip düzenlemelerle yolcumuzu arttıramayız. Doluluk olmadan kâr da olmaz. 2019 doluluklarına ulaşmamız zaman alacak. Yolcunun psikolojik olarak uçuşa hazır olması da zaman alacak” dedi. 

‘Uçan aşçı dönemi bitti’

Her şeyin başında hijyen geldiğinin de altını çizen Aycı şunları söyledi: “Uçan aşçı dönemi bitti, uçun hijyen dönemi başladı. Uçaklarımızı sürekli dezenfekte ediyoruz. Bunu sadece ana üssümüzde değil, gittiğimiz havalimanlarında yapacağız. Baş, kol koyma yerleri ya da yemek masaları değil uçakta her taraf en üst seviyede hijyenik hale getiriliyor. Ultraviyole gibi yeni geliştirilen teknikleri, 90 gün etkili dezenfekte sistemleri de kullanacağız. Ekiplerimiz maske takacak. Yolcularımız maske takacak” sözlerini kaydetti.

Bundan böyle dört  saate kadar olan uçuşlarda yolcuya battaniye de verilmeyeceğini aktaran Aycı, şunları kaydetti: Hatta uçaklara yüklenmeyecek. Dört saatin üzerindeki uçuşlarda ise battaniyeler yine özel ambalajlarda yolcuya sunulacak. Kaban ısısı ile ilgili ayarlamalar gözden geçirilecek. Yolcuların üşümemek için kendi kullandıkları montları, kazakları hırkaları yanlarında getirmeleri gerekiyor. Bu durum hijyen şartları için de daha uygun görülüyor.”

More in Ulaşım

You may also like

Comments

Comments are closed.