Koronavirüs SalgınıKentManşet

Parklarda sosyal mesafeli çember dönemi

0
Fotoğraf: Muhammed Enes Yıldırım / AA

Koronavirüs salgını tedbirlerinin azaltıldığı normalleşme evresine girilirken parkları ziyaret edenlerin sosyal mesafe kurallarını koruması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi de parklara sosyal mesafe halkaları çizdi.

İstanbullular, Anadolu yakasında; Üsküdar, Kadıköy, Maltepe, Kartal, Pendik sahil parkları ile Avrupa yakasında; Florya Sosyal Tesisleri, Küçükçekmece Sahil Parkı, Haliç İTO Parkı, Maçka ve Bebek parklarına çizilen halkalar ile mesafeli bir şekilde güneşten faydalanabilecek.

Fotoğraf: Sözcü

1,8 metre aralıklarla çizildi

İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Anadolu ve Avrupa Yakası’ndaki yeşil alanlarda en az 1.8 metrelik aralıklarla, 2.4 metre çapında çemberler çizdi. Parkların kapasitesine göre belirlen çemberler ile yüksek hareketliliğin ve ziyaretçi sayısının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Çizgilerde, çimlere zarar vermeyen maddeler kullanılırken, çimler büyüdükçe çizgilerin yeniden boyanması planlanıyor.

İzmir Kordon sahilinde sosyal mesafe çemberleri. Fotoğraf: Sözcü

İzmir ve Antalya’da sosyal mesafe günleri

Daha önce de İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Kordon sahilinde ve Karşıyaka‘da 2,5 metrelik aralıklarla çimlere zarar vermeyen su bazlı reçine ile 4 metre çapında çemberler çizmişti.

Antalya’da ise Konyaaltı sahili, denize girip plajda güneşlenecek yerli ve yabancı turistler için sosyal mesafe kuralı gözetilerek düzenlenmeye başladı.

Fotoğraf: AA

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri plajdaki şezlong ve şemsiyeleri sosyal mesafe kuralına olarak yerleştirdi ve bölgedeki işletmelere de örnek olması için turistlerin güneşlenme aralıkları işaretlenerek belirgin hale getirildi.  Plaja ayrıca girişten itibaren yönlendirmelerin de yer aldığı sosyal mesafe uyarı tabelaları asıldı.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.