Doğa MücadelesiEkolojiManşetYerel

Samsun Kavaklılar ikinci bir taş ocağı istemiyor

0
Fotoğraflar: Ekoloji Birliği

Samsun’un Kavak ilçesinde yer alan Köseli ve Karapınar Mahallesi’nde bin dönümlük alana kurulması planlanan taş ocağına tepki gösteren bölge halkı; Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ve Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) bileşenlerinin  katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gazete Gerçek’ten Tolga Birgücü’nün haberine göre bölgede hali hazırda faaliyet gösteren Kavak Çimento Fabrikası’nın yanına Oyak Çimento yatırımcılığında yeni bir çimento fabrikası ve taş ocağı kurulmak isteniyor. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci ise başlamış durumda.

‘Tarlada ürün ekilemiyor’

Faaliyet gösteren Kavak Çimento Fabrikası nedeniyle tarlalarında ürün ekip biçemediklerini söyleyen bölge sakinleri, “Yanındaki toprakta arazide tozdan geçilmiyor. Vatandaşın burada ekip biçmesi mümkün değil” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan SAMÇEP sözcüsü Mehmet Özdağ ise “Burada yaptığımız incelemelerde fabrikanın ve taş ocağının işlediğini gözlemledik. Bu fabrikanın, bölgenin arazisine ve insanlara zarar verdiğini gördük” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Ekoloji Birliği

‘Su varlığı tehlikede’

Özdağ, yaptığı açıklamada  “Bu proje Karapınar, Köseli, Bekdemir, Emirli ve Ilıca Mahallelerini etkileyecek bin dönümlük bir alanı kapsıyor. Söz konusu proje, Köseli ve Bekdemir Mahallelerimizin içme ve sulama sularının yani su kaynaklarının üzerinde planlanmıştır” dedi.

Konuyla ilgili her türlü hukuki deteği sağlayacaklarını belirten Özdağ “Kavak’taki cennet köşemizin yok olmasına izin vermeyeceğiz ve bu konuda tüm Samsun halkından duyarlılık ve destek bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Hancıoğlu: Mücadeleye hazırız

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da konuyla ilişkin bir değerlendirme yaparak “Samsun’umuzun doğası yeni bir tehditle karşı karşıya” dedi.

Projenin tarım alanlarını ve yeraltı sularını etkileyeceğini belirten Hancıoğlu, doğaya zarar verecek her türlü yatırıma karşı olduklarını ve her türlü mücadeleyi vermeye hazır olduklarını söyledi.

You may also like

Comments

Comments are closed.