DünyaManşet

Pakistan’da 107 kişiyi taşıyan uçak, yerleşim yerinin üzerine düştü

0
 
Pakistan Uluslararası Havayolları’na (PIA) ait, Lahor- Karaçi seferi yapan Airbus 320 serisi yolcu uçağı Jinnah Uluslararası Havaalanı’na inmesine 1 dakika kala, ülkenin en büyük şehri olan 20 milyon nüfuslu Karaçi yakınlarında yerleşim bölgesinin üzerine düştü.
 
PIA Sözcüsü Abdul Sattar PK-8303 sefer sayılı uçakta 99 yolcu ve 8 mürettebat olduğunu söyledi. GEO News’in aktardığına göre enkaz altından 15-20 kişi çıkarıldı.

Sivil havacılık kaynaklarının 24 News‘a yaptığı açıklamada ise uçağın kaptan pilotunun düşme öncesi teknik hata bildirdiği, kısa süre içinda uçağın radardan kaybolduğu belirtildi. 

Üç kez inmeye çalışmış

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde uçağın düştüğü bölgede birçok bina ve aracın hasar gördüğü, bölgeye itfaiyenin de ulaştığı görülüyor. Görgü tanıkları uçağın üç kez havalimanına inmeye çalıştığını ama başarısız olduğunu söyledi. 

​Pakistan ordusu da bölgeye kurtarma ekiplerini gönderdiklerini ve çalışmalara başlayacaklarını duyurdu. Başbakan Imran Han Twitter hesabı üzerinden taziyelerini iletti.

Pakistan Sağlık ve Nüfus Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da kaza sonrası Karaçi kentindeki tüm hastanelerde acil durum ilan edildiği duyuruldu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.