TürkiyeManşet

Ali Hemdan’ın iddianamesi hazırlandı: Hemdan ‘dur’ ihtarına uymuş

0

19 yaşındaki genç Suriyeli sığınmacı Ali El Hemdan’ın Adana’da polis tarafından öldürülmesiyle ilgili olarak polis memuru F.K. hakkında “kasten öldürme” suçundan dava açıldı.

Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi‘nin bugün kabul ettiği iddianamede tanık ifadelerinin ardından incelenen kamera görüntüleri, “Oruçluydum, sendeledim” diyen polis memurunun ifadelerini yalanladı.

‘Kovalamaca yaşanmamış’

Evrensel’den Volkan Pekal‘ın haberine göre, iddianamede olay yerini gören kameranın incelenmesinin ardından bir kovalamaca ya da polisin sendelemesinin söz konusu olmadığı anlaşıldı. Kamera görüntülerine de değinilen iddianamede şu ifadeler yer aldı:

Sokağın başından içeriye doğru Ali El Hemdan’ın yürüdüğü, yaklaşık 15-20 metre arkasından da şüpheli polis memurunun yürüdüğü, kısa süre sonra Ali El Hemdan’ın yüzünü polis memuruna dönerek geri geri yürüdüğü, bu sırada şüpheli polis memurunun elinde bulunan silahın namlusuna mermiyi sürdüğü, ölene doğrultarak ateş ettiği aynı anda Ali El Hemdan’ın yere yığıldığı anlaşılmaktadır.

Yüzü dönükken vuruldu

Soruşturma kapsamında verdiği ifadede olayı başından sonuna dek balkondan gördüğünü belirten S.D. isimli görgü tanığı da Ali Hemdan’ın sokağa girerek yürüdüğünü, peşinden de polis memurunun geldiğini, polisin çocuğa durmasını söylediğini, çocuğun polise yüzünü döndüğünü ve polisin silahını gence doğrultarak ateş ettiğini belirtmişti.

İddianamede, dosyada mevcut tanık beyanları ve görüntü kayıtları gibi deliller değerlendirilerek polis memurunun “kasten öldürme” suçunu işlediği kanaatine varıldığı belirtildi.

‘Polis savunması gerçeği yansıtmıyor’

Dava sürecini takip eden avukat Tugay Bek cinayet anını gösteren güvenlik kamerası kayıtlarının, polis memuru F.K’nin savunmalarının gerçeği yansıtmadığını ortaya koyduğunu söyledi:

Güvenlik kamerası görüntülerinde herhangi bir kaçma kovalamacanın bulunmadığı, Ali El Hemdan’ın sokakta yürüdüğü, polisin dur ihtarı sonucu durarak yüzünü döndüğü görülmektedir. Polis memuru soğukkanlı bir şekile 15/20 mesafede bulunan Ali El Hemdan’a ateş etmek için silahın namlusuna mermi sürmüş ve tek atışla kalbinden vurarak onu öldürmüştür.

‘Laboratuvarın raporu skandal’

Bek, dava dosyasında yer alan ve Adana Kriminal Polis Laboratuvarı‘nca sunulan raporun ise skandal niteliğinde olduğunu ifade etti. Polis memuru F.K. lehine delil yaratmak üzere rapor hazırlandığını söyleyen Bek, raporun içeriğinin “bilimsellikten ve objektiflikten uzak” olduğunu savundu.

Savcılık iddianamesinde  rapor ile görüntü kayıtları ve tanık beyanlarının uyuşmadığı, bu nedenle kıyafetlerin bir kez daha incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği ifadeleri yer aldı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.