Gündemİfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Taylan Kulaçoğlu yeniden gözaltına alındı

0

Hükümete yakın medya tarafından hedef gösterilmesinin ardından gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemede serbest bırakılan İsimsizler Hareketi‘nin kurucusu Taylan Kulaçoğlu yeniden gözaltına alındı.

Kulaçoğlu’nun avukatı Tamer Doğan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda kendi evinde kalıp kaçma şüphesi olmadığını belirttiği müvekkilinin gözaltına alındığını şöyle duyurdu: “Şu anda müvekkilimiz Taylan Kulaçoğlu evinden tekrar gözaltına alınıyor. Savcının itirazı üzerine yakalama kararı ile kaçmamış olan, kendi evinde kalan, kaçma şüphesi olmayan bir vatandaş gözaltına alınıyor. 

Ne olmuştu?

Önceki gün, Kulaçoğlu ve onun gözaltına alınmasını eleştiren gazeteci Hakan Gülseven, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştı. Bir gece nezarethenede kalan Kulaçoğlu ve Gülseven, tutuklama talebi ile sorgu hakimliğine sevk edildi; ardından adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

Sabah gazetesi,  Kulaçoğlu’nun İsimsizler Hareketi adlı Telegram sayfasını yönettiğini öne sürerek şu ifadeleri kullandı:  “İsimsizler Hareketi, TT listesi belirlemek, sosyal medyada düşüncelerine uygun olmayan hesapları hedef seçmek gibi faaliyetlerinin yanı sıra provokasyon içerikli tweet yani iletiler atarak Türkiye’de kargaşa çıkarmak ve manipülasyon yapmayı hedefleyen paylaşımlar yapıyordu.” 

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.