DünyaManşet

BM, Afrika ülkeleri için 200 milyar dolar yardım istedi

0

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Afrika‘da milyonlarca kişinin ağır bir yoksulluğa sürüklendiği uyarısında bulundu ve tüm dünyaya kıta için küresel dayanışma çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreteri, koronavirüs salgınının Afrika’da yoksullukla mücadelede sağlanan ilerlemeleri sekteye uğrattığına dikkat çekti.

Afrika’da vaka sayısı korkulanın altında

Öte yandan, daha önce koronavirüs salgınının Afrika’ya yayılmasının korkunç sonuçları olacağını söyleyen Guterres, Afrika ülkelerini, salgına karşı hızlı tepki verdikleri için kutladı. BM Genel Sekreteri, Afrika’da kayda geçen Covid 19 vakalarının “korkulandan daha az” olduğunu ifade etti.

Resmi verilere göre kıtada şimdiye kadar yaklaşık 88 bin kişiye virüs bulaştı, 3 bine yakın kişi de hayatını kaybetti.

Bununla birlikte salgının Afrika’da henüz başlangıç aşamasında olduğunun altını çizen Guterres, Afrika’da salgınla mücadele için uluslararası toplumdan 200 milyar dolar ek yardım istedi.

Endüstri ülkeleri ile kalkınmakta olan ülkelerin oluşturduğu G20 ile alacaklı ülkelerin oluşturduğu Paris Kulübü, dünyadaki yoksul ülkelerin borçlarını bu yıl için silme kararı almıştı. Ancak BM Sekreteri Guterres’e göre bu adım yeterli değil.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.