Kültür-SanatManşet

2021 Oscar ödülleri de ertelenebilir

0

Önümüzdeki yıl şubat ayında 93. kez yapılması planlanan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi‘nin düzenlediği Oscar Ödül Töreni’nin ertelenmesi gündemde. 

Variety dergisinde yer alan habere göre 28 Şubat’ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulması planlanan 2021 Oscar Ödülleri’nin, salgın nedeniyle vizyon ve çekim takvimlerinin karışmasından kaynaklı ertelenmesi ihtimali üzerinde duruluyor. 

Digital platformlarda yayınlanan filmler de değerlendiriliyor

Variety’nin birden fazla kaynaktan aldığı bilgilere göre, konuyla ilgili kesin kararlar alınması için henüz çok erken olduğu, ancak Akademi içinde bu konunun konuşulduğu belirtiliyor. Oscar Töreni’nin ne kadar süreyle erteleneceği ise belli değil. 

Salgın sonrası Oscar Ödülleri’nde bazı değişiklikler yapan Akademi, dijital platformlarda yayınlanan filmlerin de ödül için değerlendirilmeye alınacağını açıklamıştı. Normal şartlarda, bir filmin Oscar’a hak kazanabilmesi için yedi günlük gösterimin olması gerekiyor. 

Akademi Başkanı David Rubin, salgın başında yaptığı açıklamada, durumun nasıl şekilleneceğini öngörmenin imkânsız olduğunu belirtmişti. 

You may also like

Comments

Comments are closed.