ManşetEnerji

Vekilin JES’lerle ilgili soru önergesine Bakan’dan eksik yanıt

0

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kendisine jeotermal enerji santralleriyle (JES) ilgili kendisine soru önergesi veren CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül‘ü yanıtladı.

Verilen yanıtta 65 santrale ceza uygulandığı belirtildi ancak sağlıkla ilgili sorular cevapsız kaldı. Kurum’un JES’lerle ilgili salgın sürecindeki denetimleri paylaşmadığı yanıtı şu şekilde:

2018 yılından itibaren ülke genelinde faaliyet gösteren JES’lerde, Bakanlığımız ve İl Müdürlüklerimiz tarafından 763 adet çevre denetimi gerçekleştirilmiş olup tespit edilen uygunsuzluklara istinaden faaliyet durdurma da dahil olmak üzere 65 idari yaptırım uygulanmıştır.

Bülbül, insan sağlığına etkisini de sormuştu

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül geçen martta verdiği önergede, JES’lerin başta kronik hastalar olmak üzere tüm insanları tehdit ettiğini ifade etmişti ve şöyle sormuştu:

Hava kirliliğine ve insan sağlığına olumsuz etkileri olan ve denetimleri eksik yapılan JES’lerin faaliyetlerini durdurmasıyla Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

Bülbül ayrıca, JES’lerin bacalarından çıkan salımlar ile akışkanların neden olduğu insan sağlığına yönelik solunum yolu hastalıkları ile ilgili Bakanlık bünyesinde çalışma yapılıp yapılmadığını sormuştu.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.