Manşetİfade ÖzgürlüğüMedya-İnternetTürkiye

RTÜK bir buçuk yılda dört kanala 11 milyon para cezası kesti

0

RTÜK üyesi İlhan Taşcı hükümete karşı eleştirel yayınlarıyla bilinen Halk TV, Tele 1, KRT ve Fox TV’ye verilen cezaları rapor haline getirdi. Buna göre 1 Ocak 2019 ile 15 Mayıs 2020 tarihleri arasında bu dört kanala toplam 36 ceza kesildi.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre 36 cezanın 28’i idari para cezası olarak uygulandı ve kanallar toplamda 11 milyon ödedi. Bunun dışında kanallar birden çok durdurma cezası yaptırımıyla da karşı karşıya kaldı.

27 durdurma cezası

Fox TV’de Fatih Portakal ile Ana Haber Bülteni’ne 3 kez durdurma cezası verildi. Halk TV’deki Siyaset Kültürü programına 2, Medya Mahallesi‘ne 5, Sözüm Var programına 5 olmak üzere 12 program durdurma kararı uygulandı. RTÜK, KRT‘de yayınlanan Haber Merkezi’ne de 2 durdurma cezası verdi.

Tele 1‘de yayınlanan Ana Habere 2, Gün Başlıyor programına ise 8 olmak üzere 10 program durdurma cezası kararlaştırıldı. 4 kanala verilen ceza karşılığı yayınlar 27 kez durdurulmuş oldu.

Taşçı: Sopa olarak kullanıyor

Son 1,5 yılda ATV ve Ülke TV’ye en hafif “ceza” olan birer kez uyarı, TGRT Haber’e 1 kez idari para cezası kesildi. TV Net, Kanal 7 ve A Haber ceza almadı. Show TV’ye 4, Kanal D’ye bir kez idari para cezası kesildi.

Taşçı yaptığı açıklamada “Hangi yayıncıların kollanıp, kimin ensesinde boza pişirildiği ortada” dedi. RTÜK’ün cezalandırmayı sopa olarak kullandığını belirten Taşçı “İktidarı rahatsız eden kanalları cezayla, program durdurmayla susturabileceğini, hizaya getirebileceğini düşünüyor ve var gücüyle üzerlerine abanıyor” dedi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.