ManşetDuyurularEnerjiİklim KriziKoronavirüs Salgını

Salgın ve Toplum söyleşilerinin bu haftaki konusu iklim, enerji, gıda ve su

0

İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) Salgın ve Toplum başlıklı söyleşi serisinde bu kez iklim, enerji, gıda ve su konularını ele alıyor. Çevrimiçi düzenlenecek söyleşide  konuşmacı olarak Akgün İlhan, Barış Karapınar, Değer Saygın ve Ümit Şahin yer alacak.

18 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00’da video konferans yoluyla gerçekleşecek söyleşinin kolaylaştırıcılığını da İPM İklim Çalışmaları Koordinatörü Ümit Şahin üstlenecek.

‘Sorunlara birlikte çözüm bulalım’

İPM tarafından yapılan çağrıda “Koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan bu süreçte sorunlara karşı birlikte çözüm bulmak, olası ortak zeminleri analiz etmek ve akademik araştırmalarla desteklenen fikir alışverişi için 18 Mayıs günü gerçekleşecek ‘Salgın Döneminde İklim, Enerji, Gıda ve Su’ isimli Salgın ve Toplum webinarına bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Etkinliğe katılmak isteyenler bu adres üzerinden kayıt formunu doldurabilir. 11 Mayıs 2020 tarihli Salgın ve Toplum – “Korona Sonrası Sosyal Adalet: Mülteciler, Mevsimlik İşçiler ve İşsizler” webinarına ise bu adresten ulaşabilir.

İstanbul Politikalar Merkezi

İPM 2001 yılından bu yana küreselleşmenin çoklu krizlerinin tartışılması amacıyla iklim değişikliğinden kutuplaşmaya; göçten çatışma çözümüne; demokratikleşmeden translantik ilişkilere kadar birçok alandaki soru ve sorunları ele almak amacıyla nitelikli ve kanıta dayalı araştırmalar gerçekleştiriyor.

Bu çalışmalar ışığında akademisyenler, uzmanlar STK’lar ve öğrencilere yönelik bir tartışma platformu sağlamak, topluma ve karar alıcılara sağlam politika önerileri sunmak için bağımsız çalışmalar yürütüyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.