LGBTİ+ManşetTürkiye

Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Diyanet kararı: Soruşturmaya yer yok

0

Ankara Barosu’nun, 24 Nisan tarihli cuma hutbesi nedeniyle, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçu işlediği iddiasıyla Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında yaptığı suç duyurusu sonuçlandı. İncelemenin sonucunda “soruşturmaya yer olmadığı” yönünde karar verildi.

‘Nefret ve ayrımcılık değil’

Kararda “(hutbede) İslam’ın bazı emir ve yasaklarından söz edildiği, bu emir ve yasakların tüm insanların menfaatine olduğunun belirtildiği, bu yönüyle hutbede tüm insanlığa da hitap edildiğ” savunuldu ve bu ifadelerde kanunun suç saydığı “nefret ve ayrımcılık”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlarının oluşmadığı belirtildi.

Karar neticesinde, Ali Erbaş hakkında “soruşturma yapılmasına yer olmadığına” karar verildiği ifade edildi.

HIV+’lar ve nikahsız beraberlikler de hedef alınmıştı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından Ramazan ayının ilk cumasında (24 Nisan) verilen hutbede koronavirüs ve benzeri salgın hastalıkların faturası LGBTİ+‘lara ve evlilik dışı beraberliklere kesilmişti. Hutbenin ilgili bölümünde HIV+‘ler de hedef alınarak şöyle denilmişti:

Yılda yüz binlerce insan gayrimeşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HIV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim.

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.