KadınManşet

Ağrı’da intihar ettiği öne sürülen kadın için cinayet şüphesi

0

Şiddet gördüğünü söyleyerek karakola başvurduktan dört gün sonra evinde intihar ettiği öne sürülen 25 yaşındaki Ceylan Akpolat’ın ağabeyi ve annesi, cinayet iddiasıyla şikayette bulundu. Ağabey, “Boynunda üç ip izi vardı. Cinayete intihar süsü verdiler. Eşinin ailesinden şiddet görüyordu” dedi. 

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Ağrı‘nın Hamur ilçesi Süleyman Kümbet (Silêman kombet) köyüne bağlı Aşağı Yurt (Şirik) mezrasında yaşayan Ceylan Akpolat, şiddet gördüğü gerekçesiyle jandarma karakoluna başvurdu. 

Ağabey Kasım Kaya, kardeşinin 7 yıllık evlilik süresinde birçok kez fiziki ve psikolojik şiddete maruz kaldığını, bu süreçte iki kez şikayette bulunduğunu söyledi. Kaya, şöyle konuştu: “Ceylan’ın eşi 3 yıl önce çalışmaya gittiğinde, kayınvalidesi ve kayınpederi kardeşime şiddet uyguluyorlardı. Kardeşim bir şekilde karakola gidip şikayetçi oldu. Biz de alıp evimize getirdik. Tekrar eve dönmesi için sürekli aile büyüklerini evimize gönderdiler. Biz gitmesine izin vermedik ama bir hafta sonra çocukları yüzünden kendisi dönmek istedi. Eşi ile aralarında çok büyük bir sorun yoktu. Kardeşimi öldüren F. Akpolat’ın annesi ve babasıdır. Kardeşimin 3 çocuğu var ve bir kızı ise 3 aylık.”

‘Koruma yerine 3 bin TL. para cezası’

Kardeşinin olaydan bir yıl sonra tekrar bu iki kişinin şiddetine maruz kaldığını söyleyen ağabey Kaya, yine yanlarına gelen genç kadının tekrar eve döndüğünü, şiddet devam edince jandarmaya başvurduğunu anlattı: Onu karakola, oradan da hastaneye götürdüler. Doktor darp raporu verdi. Bir de Fecri Akpolat’ın ailesine 3 bin TL para cezası verdi. Aslında devlet orada çok büyük yanlış yapıyor. Para cezası yerine koruma vermesi gerekiyordu. Zaten darp raporu verildikten sonra araya 4 gün girmeden kardeşim hayatını kaybetti.”

Ceylan Akpolat’ın boynunda üç ayrı ip izinin bulunduğunu söyleyen Kaya, “Siz bir insan öldürmediyseniz, getirip cenazenizi hastaneye bırakıp kaçmazsınız. Ceylan’ın cenazesini getirip hastane önüne bırakıp kaçmaya çalıştılar. Kardeşimi gördüm, boynunda üç tane ipin izi vardı. İki tane ip boynunu hafif çizmişti. Ama diğer ip ise kardeşimin boynunda çok büyük bir yara izi bırakmıştı.”

‘Vücudu darptan morarmıştı’ 

Kızının öldürüldüğünü savunan anne Zozan Kaya ise genç kadının vücudunun birçok noktasında darp izi olduğunu söyledi. Cenazesi Diyadin’e götürülerek defnedilen genç kadının, yerde sürüklenmekten dolayı sırtındaki derinin soyulduğunu dile getiren anne Kaya şöyle konuştu: “Vücudunun birçok yerinde çürükler, darp izleri vardı. Sırtında izler vardı. Yerde sürüklemişler büyük ihtimalle; çünkü sırtının tamamı soyulmuş durumdaydı. Yüzü, sırtı, elleri ve ayak topuğu, neredeyse vücudunun tamamı mosmor olmuş şekildeydi. Vücudunda sağlam yeri kalmamıştı. Kızım için adalet istiyoruz. Bir insanın evladına böyle işkence edilmez.”

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.