ManşetEnerji

AB, salgından sonra enerji verimliliği için ‘Yenileme Dalgası’na hazırlanıyor

0

Yeşil Ekonomi‘nin aktardığına göre, Simson geçtiğimiz hafta enerji sektörünün Avrupa Yeşil Mutabakatı ile İklim Kanunu’ndaki rolünün tartışıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Covid-19 krizinin Avrupa’nın sağlığını, refahını ve ekonomisini tehdit ettiğini, aynı zamanda petrol fiyatlarının ilk defa negatif değerlere indiğinin altını çizdi; birkaç ay içinde bu krizlere karşı verilecek tepkilerin gelecek yılları hatta on yılları etkileyeceğini söyledi.

Rehber ‘Yeşil Gündem’ olmalı

Kriz durumunda hem gereklilikler hem de fırsatlar gördüğünü kaydeden  Simson, gerekliliğinin Avrupa vatandaşları için güçlü ve sürdürülebilir bir ekonomi sağlama, fırsatın ise AB’nin 2050’de iklim nötr hedefine hızla ilerleme olduğunu kaydetti. Simson, AB’nin büyüme stratejisi ve ilerlemesini belirlemede AB’nin rehberinin yeşil gündem olması gerektiğini ifade etti.

AB Enerji Komiseri, bunun için de Enerji Verimliliği, Yenilenebilir Enerji ve Sektör Entegrasyonu olarak üç programla ilerlemeyi hedeflediklerini, Eylül ayında ise “Yenileme Dalgası” adı ile bir program başlatılacağını duyurdu.

Program ile Avrupa’daki binaların daha sağlıklı hale getirilmesi ile enerji verimliliği değerlerinin yükseltilmesi ve Avrupalıların enerji tüketim maliyetlerinin düşürülmesi amaçlanıyor. “Geleceğin şarj istasyonları” olarak nitelenen, binalarda çatı üstü güneş enerjisi yatırımlarını artıracak adımlar da programının hedefleri arasında. Çatı üstü güneş enerjisi yatırımlarında ilk olarak krizden en çok etkilenen hastaneler ve okullar ile birlikte küçük ve orta ölçekli işletmelerin binalarına odaklanılacak.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.