DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Fauci’den koronavirüs uyarısı: Erken normalleşme gereksiz acı ve ölüme sebep olacak

0

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü‘nün direktörü ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hükümetin koronavirüse verdiği yanıtta merkezi bir figür olan Dr. Anthony Fauci, bugün senato karşısında erken normalleşme planlarının risklerine dair bir açıklama gerçekleştirecek.

New York Times, bugün Sağlık Eğitimi, Çalışma ve Emeklilik Komitesi‘ndeki yüksek profilli duruşmada gerçekleşecek konuşmayla ilgili “Fauci, ekonominin yeniden açılmasının gereksiz acı ve ölümlere sebep olacağını söyleyecek” dedi.

‘Salgını tetikleyecek’

Bu, önde gelen bulaşıcı hastalık uzmanının Başkan Donald Trump’ın Mart ayında ilan ettiği ulusal acil durum sonrasında milletvekillerine ve kamuoyuna sesleneceği ve yanında Trump olmadan yapacağı ilk açıklama olacak.  Oturumun öncesinde açıklama yapan Fauci, “Yarın Senato’da iletmek istediğim en önemli mesaj, ülkeyi erken açmaya çalışmanın tehlikesi” dedi.

Koronavirüs tedbirlerinin azaltılmasının kontrolsüz bir şekilde yapılmasının ülkedeki salgını tetikleyeceğini belirten Fauci, “Bu sadece gereksiz acı ve ölüme neden olmakla kalmayacak, aynı zamanda bizi normale dönme arayışımızın gerisine atacak” uyarısında bulundu.

Fotoğraf: Reuters

‘Vaka sayısında iki hafta boyunca düşüş olmalı’

Beyaz Saray tarafından hazırlanan üç aşamalı “Amerika’yı Yeniden Açıyoruz” isimli planı yorumlayan uzman, bu planın ekonomilerini hızlı bir şekilde açmayı önceleyen hükümet yetkililerine ait olduğunu söyledi.

Normalleşme süreci öncesinde iki hafta boyunca koronavirüs vaka sayısında azalma ve temasların takibinin yapılması gibi önlemlerin alınması gerektiğini söyleyen Fauci, birçok ülkenin bunları göz önüne almadan davrandığını ve yalnızca ekonomik durumu düşündüğünü söyledi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri eski direktörü Dr. Thomas R. Frieden ise “Bilime dayalı olarak yeniden açılmıyoruz. Politika, ideoloji ve kamuoyu baskısına dayanarak yeniden açıyoruz. Ve bence kötü bir şekilde bitecek” değerlendirmesinde bulundu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.