TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

Dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasından altı kent muaf

0
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın dün akşam gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında 16-17-18-19 mayıs tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması açıklamasının ardından Adana, Aydın, Denizli, Diyarbakır, Şanlıurfa, ve Trabzon Valilikleri, kısıtlamasının kentlerinde uygulanmayacağını açıkladı.
 

Denizli Valisi Hasan Karahan, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının kentte uygulanmayacağını açıkladı. Twitter hesabından yaptığı açıklamada, dün saat 00:00 itibarıyla kentteki seyahat kısıtlamasının kaldırıldığını belirten Karahan, “Ayrıca hafta sonu dört günlük sokağa çıkma yasağı ilimizde uygulanmayacaktır” dedi. 

Şanlıurfa Valiliği: İlimiz muaf tutulmuştur

Şanlıurfa Valiliği de dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının kentte uygulanmayacağını bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yeni tedbirler kapsamında Şanlıurfa’ya giriş-çıkış kısıtlamasının 11 Mayıs Pazartesi günü saat 24.00’ten itibaren kaldırıldığı belirtildi ve şu ifadelere yer verildi: 

Bu çerçevede ilimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından da muaf tutulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Aydın Valisi: Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de hafta sonu dört gün boyunca Aydın’da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacağını duyurdu. Köşger, yaptığı açıklamada, “Değerli Aydınlılar 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı Aydın’da uygulanmayacaktır. Ancak salgın henüz geçmemiştir. Başta maske takma mecburiyeti ve sosyal mesafe kuralı olmak üzere kurallara riayet etmeniz sağlığımız açısından zaruridir” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da da yasak yok

Trabzon Valiliği‘nin resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunanlar dışındaki vatandaşlarımız için sokağa çıkma yasağı kararı bulunmamaktadır. Böyle bir karar alınması durumunda valiliğimiz gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır.” 

Adana ve Diyarbakır valileri: İllerimiz muaf

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 1619 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağından ilimiz muaf tutulmuştur. Salgına karşı birlik olup verdiğimiz mücadelenin başarıyla sonuçlanması için kesinlikle rehavete kapılmayalım” ifadesini kullandı.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu da 16-19 Mayıs günlerinde kentte sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmayacağını duyurdu.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.