EkolojiDoğa MücadelesiManşet

Brezilya hükümeti binlerce askeri Amazonlar’ı korumak için görevlendirdi

0
Fotoğraf: Bruno Kelly/ Reuters

Brezilya hükümeti, orman yangınları sezonunun başlaması öncesinde Amazon yağmur ormanlarını ormansızlaşmadan korumak için binlerce askeri görevlendirdi.

Reuters’dan Jake Spring’in haberine göre Başkan Yardımcısı Hamilton Mourao, konuyla ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Mouro, silahlı kuvvetler, çevre yetkilileri, polis ve diğer hükümet kurumlarının yer aldığı bir grubun Pazartesi günü Bolivya sınırına yakın Rondonia eyaletinde operasyona başladığını duyurdu.

Ormansızlaşma 11 yılın en yüksek seviyesinde

Cuma günü yayınlanan hükümet verilerine göre Amazonlar’daki ormansızlaşma yılın ilk dört ayında 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 55 arttı. Ekolojik yıkım geçtiğimiz 11 yılın en yüksek seviyesi olarak kaydedildi. Veriler Brezilya’nın dünyanın en büyük yağmur ormanını korumak için yeterince çaba göstermediğini ortaya koyuyordu.

Mourao yaptığı konuşmada “Dünyanın geri kalanı tarafından çevre düşmanı olarak adlandırılmak istemeyiz” ifadelerini kullandı. Başkan Jair Bolsonaro, ekibi yangınların tüm dünya gündemine oturduğu 2019 yılından üç ay önce yetkilendirerek alana gönderdi.

Savunma Bakanı Fernando Azevedo, silahlı kuvvetlerin üç Amazon şehrinde üsler kurduklarını, 3 bin 800 askerin yasadışı tomrukçuluk ve diğer suçlara karşı harekete geçtiğini ve ilk operasyonel maliyetlerinin 10 milyar doları bulduğunu söyledi.

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.