Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Taksim Meydanı ve İstiklal’de maske ve üç metre mesafe zorunluluğu

0
Fotoğraf: AA

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemlerin kademeli olarak kaldırılacağı normalleşme planının açıklanmasının ardından Beyoğlu Kaymakamlığı yazılı bir açıklama yayınlayarak Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi‘nde yeni kısıtlamalar getirileceğini duyurdu.

Buna göre bu alanlarda bulunan kişiler arasında üç metre mesafe bulunduracak şekilde hareket etmesine ve kişiler için maske zorunluluğu getirilmesine karar verildi.

Uymayana ceza

Kaymakamlık gerekçe olarak ise normalleşme sürecinde bu bölgelerde hareketliliğin ve dolayısıyla da bulaş riskinin artacağını gösterdi.

Açıklamada ayrıca, bu önlemlere uymayan kişiler için ise 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu‘nun 282’nci maddesi uyarınca idari yaptırımda bulunulacağı belirtildi.

Pazartesi market, AVM ve berberler açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs önlemleri hakkında yaptığı açıklamada dört aşamalı bir normalleşme planı uygulayacaklarını belirtmişti.  Normalleşmenin ilk adımı olarak Pazartesi günü marketler, berberler, kuaförler ve AVM’ler belirli kısıtlamalar kapsamında açılacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.