Manşetİfade ÖzgürlüğüLGBTİ+

Netflix’in ‘Aşk 101’ dizisi hakkında savcılık kararı: Kişilerin özgür iradeleri var

0

Yayınlanmadan önce çeşitli gazetelerde ve sosyal medya hesaplarında homofobik eleştiri yağmuruna tutulan Netflix’in gençlik dizisi Aşk 101 hakkında savcılık kararı belli oldu.

Savcılık, söz konusu dizinin paralı bir platformda yayınlanması ve istemeyen kişilerin izlemeyebileceği gerekçesiyle soruşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Savcılık: İradesiyle izlemeyebilir

Sabah gazetesinden Dilek Yaman‘ın haberine göre, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) bir ihbar yapıldı.  İhbarda Netflix film ve dizi izleme platformunda ‘Aşk 101’ isimli bir dizi yayınlandığını, dizinin gençleri eşcinselliğe yönlendirdiğini ve genç bireylerin gelişimini olumsuz yönde etkilediğini ileri sürüldü.

Savcılık, söz konusu dizinin kamuya açık bir televizyon programında yayınlanmadığını, dizinin yayınladığı Netflix platformuna üye olunması gerektiği ve üyelik için de ücret talep edildiğini belirtti. Kararda, kişilerin hür iradesiyle para vererek izlediği bir dizide insanların yine iradesiyle izlememesi gerektiği belirtilip, ihbar değerlendirmeye alınmadı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.