Koronavirüs SalgınıDünyaManşet

Birleşik Krallık 400 bin koruyucu ekipmanı geri gönderiyor: Standartlara uygun değil

0
 
 

‘Büyük bir para ve vakit kaybı’

Ancak Türkiye’den giden 400 bin önlüğün Birleşik Krallık güvenlik standartlarını karşılamadığı, önlüklerin hükümete ait bir depoda bekletildiği ortaya çıktı. Gazeteye konuşan üst düzey bir kaynak, müfettişlerin incelemelerinde önlüklerin sağlık çalışanlarını riske atacağını tespit ettiğini belirterek,  “Büyük bir para ve vakit kaybı oldu” dedi. 

Sağlık Bakanlığı ise haberi dün gece teyit etti ve önlüklerin, Heathrow Havalimanı yakınlarındaki bir depoda tutulduğunu açıkladı.

‘İade talep edilecek’

The Guardian gazetesi de önlüklerin her birinde güvenlik sorunu tespit edildiğini yazdı. Gazete, Sağlık Bakanlığı’nın hem önlükleri iade etmesinin, hem de ücretin iadesini talep etmesinin beklendiğini, geçmişteki benzer durumlarda bu prosedürün izlendiğini belirtti.

Koronavirüsden en çok etkilenen Avrupa ülkelerinin başını çeken ülkede, salgının yayılmaya başlamasından bu yana sağlık çalışanları kendilerine yeterli sayıda kişisel koruyucu ekipman verilmediğini söylüyor. Sağlık Bakanlığı ise maske, koruyucu önlük, siperlik, eldiven gibi ekipmanların hem ülke içinde üretiminin artırıldığını hem de yurtdışı alım seçeneklerini değerlendiriyor. 

You may also like

Comments

Comments are closed.