TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

Askıda Fatura sistemine siber saldırı

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan Askıda Fatura uygulamasının ödeme sistemine yurt dışı kaynaklı bir siber saldırı gerçekleşti. İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırının ardından sitenin yurt dışı erişime kapatıldığını duyurdu.

Ongun, kampanyaya dair son verileri de paylaştı. Buna göre toplam bedeli 5 milyon 27 bin 92 lira olan 41 bin 883 fatura ödendi.

Askıda fatura’ uygulaması nedir?

https://askidafatura.ibb.gov.tr adresinden erişilebilen sisteme, İBB tarafından onaylanmış ihtiyaç sahibi aileler, ödeme güçlüğü çektikleri faturalarını bırakıyorlar. Yine aynı adresten erişebilen herkes de bu sisteme bırakılmış faturalardan istediklerini ödeyerek dayanışmaya katkı veriyorlar.

Askıya sadece İBB tarafından sosyal yardım talebi onaylanmış kişiler fatura bırakabiliyor. Daha öncesinde sosyal yardım talebinde bulunmamış kişiler ise https://sosinc.ibb.gov.tr adresinden talepte bulunarak bu süreci başlatabiliyor. 

Bütçesi el veren herkes aynı sistem üzerinden fatura alarak bir ihtiyaç sahibi ile dayanışma gösterebilir.

Ankara’da da sanal saldırı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs nedeniyle zor durumda kalan aileler için “Bir iftar da benden” kampanyasının internet sitesine de sanal saldırılar gerçekleşmişti. Halen zaman zaman saldırıya uğrayan ve 100 binden fazla iftar paketinin toplandığı www.iftarver.com sitesi, hizmetini sürdürüyor.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.