EğitimManşet

YKS’de baraj 10 puan düştü, sınav 30 dakika uzadı

0

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın 27 – 28 Haziran, Liselere Geçiş Sınavı’nın ise 20 Haziran’da yapılacağının duyurulmasının ardından Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, sınavların içeriğiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada YKS’nin 1’inci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi için geçen yıl verilen 135 dakikalık sürenin yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave edilerek 165 dakikaya çıkarıldığı belirtildi.

Ayrıca merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170’e çekildi.

‘Erkene çekilmesi öğrencilerin lehine’

Sınav tarihinin erkene çekilmesiyle ilgili açıklamada bulunan Saraç başta 20-21 Haziran olarak belirlenen tarihin “küresel salgının pek çok ülkedeki seyri de dikkate alınarak, Türkiye’de vakaların artmaya başladığı, salgının seyrinin henüz tam olarak belli olmadığı ve adaylarla birlikte ailelerin psikolojik durumunun oldukça önemli olduğu bir dönemde 25-26 Temmuz’a ertelendiği” hatırlatıldı.

Şu anki aşamada ise “öğrencilerin üniversite tercihleri, bu tercihler için ayrılacak vakit, kayıt, yerleşme gibi süreçler ve eğitim öğretim için ayrılması gereken süre dikkate alındığında, sınavın haziran ayının sonunda yapılmasının adayların lehine bir durum oluşturacağının ortaya çıktığı” belirtildi. Saraç, bu doğrultuda sınavın 27-28 Haziran tarihlerine alındığını söyledi.

Son dönem konuları sınavda çıkmayacak

Saraç ayrıca, öğrencilerin lise son sınıfın ikinci dönemindeki derslerin tamamından muaf tutulacağını duyurdu ve bunun yalnızca bu yıla mahsusu olduğunun altını çizdi.

Açıklamanın sonunda ise “bu yıl gerçekleştirilecek olan sınavın Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun görüşleri doğrultusunda koruyucu önlemler alınarak en uygun şartlarda gerçekleştirileceğini başta aday öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz” ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.