YerelManşetSivil Toplum

122 kuruluş Kars Belediyesi’ne sahip çıktı

0

Kars Belediyesi eşbaşkanları Ayhan Bilgen ile Şevin Alaca’nın basında hedef gösterilmesini eleştiren 122 sivil kuruluş, dernek, platform ve siyasi parti bir araya gelerek ortak bir açıklama yayınladı.

Yerel Yönetimler Halkındır! Kars’a dokunma! başlıklı açıklamada, “muhalif yerel yönetimlerin yetkilerinin kısıtlanmasına ve kayyımla tehdit edilmesine” sessiz kalınmayacağı belirtildi.

Açıklamada, İstanbul, Adana ve Mersin belediyeleri hakkındaki hedef gösteren haberlerin ardından Kars Belediyesi’nin de “manipülatif ve kasıtlı haberlerle topun ağzına konulduğu” ifade edildi.

‘Sistematik bir saldırı’

Kars Belediyesi’nin koronavirüs salgını karşısında yerel yönetim olarak etkili bir dayanışma kampanyası başlattığını ve bu nedenle iktidar tarafından hedef alındığını savunan açıklamada, Kars Belediyesi ve Eş Başkanları Ayhan Bilgen ile Şevin Alaca‘nın “sistematik bir saldırı altında” olduğu vurgulandı.

Fotoğraf: HDP

‘Kayyım atanmasından endişeliyiz’

Bir çok belediyeye hukuksuz biçimde kayyım atandığının belirtildiği açıklamada, Kars Belediyesi hakkında yapılan olumsuz haberlerin kayyım atamaya doğru ilerleyeceğinden endişe edildiği belirtildi. Açıklamanın devamı şu şekilde:

Yerel yönetimlerin salgınla mücadele sürecinde etkisiz kılınmaya çalışılmasına, kayyım atamalarının halkın seçtiği yerel yönetimler için tehdit haline getirilmesine sessiz kalamayız!

Kars Belediye Eş Başkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca başta olmak üzere, Kars Belediyesi’ni hedef alan saldırı karşısında tutum almamak, yerel yönetimlere yönelik saldırıların büyümesine ve yaygınlaşmasına, halk iradesinin çiğnenmesine yol açacaktır.

Demokrasiden yana bütün kişi ve kurumları Kars Belediyesi’ne yönelik saldırılara karşı tutum almaya ve sessiz kalmamaya çağırıyoruz.

122 imzacı

Kaleme alınan bildiride imzası bulunan 122 sivil kuruluş, dernek, platform ve siyasi partiler ise şu şekilde listelendi:

 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.