DoğaKentManşet

Atatürk Kent Ormanı’nda çalışmalar sona yaklaşıyor

0

Eski adı “Hacıosman Korusu” olan Atatürk Kent Ormanı‘nda Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından yürütülen yürüyüş parkuru, seyir terası ve gölet çevresi düzenlemelerinde sona gelindi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç‘le birlikte koruda incelemelerde bulundu. Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin, çalışmalarla ilgili olarak İmamoğlu’nu bilgilendirdi.   

Vahşi hayatın olduğu kısımlar insandan arındırılacak

Çevre düzenlemelerini yerinde inceleyen İmamoğlu ve beraberindeki heyetin geziyi tamamlamasının ardından İmamoğlu “Metro ulaşımına yakın ve konutların içinde olan bir alanın İstanbul’un hizmetinde olmaması üzücü” değerlendirmesinde bulundu.

Tümüyle doğal halini koruyarak, sadece insanların yürüyüş yapabileceği ve nefes alabileceği bir ortamın koordine edildiğini belirten İmamoğlu “Vahşi hayatın olduğu yerlerde de tamamen insandan arındırılmasına varıncaya kadar, belli prensiplerle hareket ediliyor” dedi. 

Çalışmaların sona yaklaştığını belirten İmamoğlu son olarak “19 Mayıs’ta muhtemelen sokağa çıkamayacak olsak da burada bir yürüyüşümüzü gençlik adına yaparız diye umut ediyorum” ifadelerini kullandı. 

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.