İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternetTürkiye

Başsavcılık, Fatih Portakal hakkında üç yıla kadar hapis cezası isteminde bulundu

0

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FOX TV ana haber sunucusu Fatih Portakal hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Bankacılık Kanunu’na muhalefetten iddianame düzenledi.

Portakal, kanunun İtibarın Korunması başlıklı 74’üncü maddesini ihlalle suçlanıyor ve hakkında üç yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Erdoğan ve BDDK’dan suç duyurusu

Hükümeti eleştiren haberleri sebebiyle çok fazla tepki toplayan Fatih Portakal en son Twitter hesabından “Tekalifi Milliye hatırlatılıp ‘zor günlerden geçiyoruz’ denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef” paylaşımını yapmıştı.

Bunun üzerine ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ana haber sunucusu hakkında “sosyal medyada yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeler paylaşmasını” gerekçe göstererek suç duyurusunda bulunmuştu.

fatih portakal on Twitter

Tekalifi Milliye hatirlatılıp “zor gunlerden geciyoruz” denilerek mevduati veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermis bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef!

Başsavcılık: Algı oluşturmaya yönelik

Suç duyurusu üzerine hazırlanan iddianamede başsavcılık, Portakal’ın sosyal medya paylaşımının algı ve kanaat oluşturmaya yönelik olduğu değerlendirmesini yaptı.

İddianamede “Bankacılık Kanunu 74’ncü maddesi ve ülkemizin Covid-19 ile yaptığı mücadele ortamı dikkate alındığında, şüphelinin yaptığı paylaşımın bankalarda mevduatı ve tasarrufu bulunan mudilerin paralarını devlet tarafından koronavirüs salgını bahane edilerek istenebileceğine, salgın sonrası ise geri ödenebileceğine yönelik algı ve kanaat oluşturmaya yönelik olduğu kanaatine varılmıştır” denildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.