Kültür-SanatManşet

Dünyanın bütün film festivalleri birleşti: We Are One

0

Tribeca Enterprises, Cannes, Berlin ve Venedik gibi dünyaca ünlü film festivalleri internet üzerinden bir araya geliyor. Dünyanın dört bir yanından 20’nin üzerinde film festivalinin ortaklaşa hazırlayacağı çevrimiçi film festivali We Are One: A Global Film Festival 29 Mayıs – 7 Haziran tarihleri arasında Youtube üzerinden ücretsiz olarak izlenebilecek. 

Herkes film sanatını ve gücünü takdir etmeli

Festival kapsamında 20 film festivali, kendi programlarından içerikler seçecek. Tribeca Film Festivali’nin kurucularından Jane Rosenthal, festivalle ilgili olarak şunları söyledi:

We Are One: A Global Film Festival, küratörleri, sanatçıları ve hikaye anlatıcılarını birleştirerek dünyadaki izleyicileri eğlendirmek ve rahatlatmak için bir araya getiriyor. Olağanüstü festival ortaklarımızla ve Youtube’la çalışırken, herkesin her festivali bu kadar benzersiz kılan şeylerin tadına bakmasını, film sanatını ve gücünü takdir etmesini umuyoruz.

Youtube’un baş işletme sorumlusu Robert Kyncl, on günlük dijital film festivalinin daha önce hiç yapılmamış bir etkinlik olduğunu ve dünyanın dört bir yanındaki insanların ücretsiz olarak takip edebileceği festivalin ev sahibi olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Yardımlar koronavirüsle mücadeleye

Daha önce 73’üncü Cannes Film Festivali’nin çevrimiçi olarak düzenlenmesinin söz konusu olmadığını açıklayan Cannes Film Festivali direktörü Thierry Frémaux ve festival başkanı Pierre Lescure, olağanüstü filmleri ve yetenekleri vurgulamak için ortak festivallere katılmaktan gurur duyduklarını belirtti.

YouTube ve Tribeca Enterprises, festivali izleyecek olanları Dünya Sağlık Örgütü’ne ve küresel bölgelerdeki yerel kuruluşlara bağış yapması için teşvik edecek. Festival süresince toplanan tüm fonlar, koronavirüs için yardım toplayan kuruluşlara bağışlanacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.