Kültür-SanatManşet

23’üncü Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde ödüller belli oldu

0

Uçan Süpürge Vakfı tarafından bu yıl 23’üncüsü düzenlenecek Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali‘nin 7 Mayıs’taki açılış töreninde ödül alacak isimler belli oldu.

Ödüller bugün çevrimiçi gerçekleştirilen basın toplantısı ile açıklandı.   Toplantı, Türkan Şoray‘ın açılış konuşmasıyla başladı. Toplantıda ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın video mesajlarına yer verildi.

Festival bu sene 7-14 Mayıs tarihlerinde #EvdeKaldık temasıyla çevrimiçi yapılacak.

Ödüller sahiplerini buldu 

Festival Onur Ödülü, Bilge Olgaç Ödülü, Genç Cadı Ödülü ve Tema Ödülü olmak üzere dört farklı dalda ödül verdi. Ödüller, 23’üncü yılda açılış gecesinde sahiplerini bulacak.

Genç Cadı Ödülü, son yıllarda başarılı oyunculuğuyla da dikkat çeken Cemre Ebüzziya’ya; Bilge Olgaç Ödülü ise Handan İpekçi, Sevil Demirci ve Işıl Özgentürk’e verildi.

Onur Ödülleri Nebahat Çehre ve Şahika Tekand’a

Onur Ödülü ise Nebahat Çehre’ye ve Şahika Tekand’a verildi. Uçan Süpürge Ödülleri, festivalin açılış günü 7 Mayıs’ta festival özel canlı yayın programlarında ödül sahipleri ve izleyiciyle paylaşılacak.

7-14 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Festival kapsamında 76 film çevrimiçi gösterilecek. Gösterim programında 31 farklı ülkeden 76 film yer alacak. Ayrıca farklı zaman dilimlerinde yaşayan insanlar olduğu göz önüne alınarak her film 24 saat içinde iki kez gösterilecek. 

‘Kadınlar bu hayatta ne yaşıyorsa…’

Seçkide, farklı kategorilerden olmak üzere, Afrika’dan 12, festival ülkesi olan İrlanda’dan seçkisinde sekiz film var. Kısa kurmacada 19, deneyselde yedi, animasyonda beş, belgeselde 14, uzun metrajda 11 film yer alıyor.

Festivali komitesi tarafından yapılan açıklamada “Kadınlar bu hayatta ne yaşıyorsa, neleri dert ediyorsa kameranın gözü 23. yılda da yine bunları görüyor. Dileriz festivalimiz, kameranın gördüklerini her kesimden insana ulaştırmaya yarar” denildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.