Manşetİklim Krizi

İsviçre ve Almanya’daki iklim aktivistlerini koronavirüs durduramadı

0
Fotoğraf: Linus Steinmetz

Koronavirüs sebebiyle pek çok ülkede karantina uygulanırken ve toplu etkinlikler yasaklanırken her Cuma iklim için okul grevine çıkan öğrenciler eylemlerini farklı taktiklerle sürdürüyor.

İsviçre Zürih‘te her Cuma iklim için okul grevlerine çıkan Fridays for Future (Gelecek için Cumalar) aktivistleri koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan karantina sebebiyle Parlamento binası önündeki eylemlerine ayakkabılarıyla katıldı.

‘Krizler uygun şekilde ele alınmalı’

Bilimin uyarılarını dikkate alarak toplu etkinlikler düzenlemediklerini belirten eylemin organizatörlerinden Fiona Chiappori “Her krizin böyle görülmesini ve uygun şekilde ele alınmasını talep ediyoruz” dedi.  

Meydanda yüzlerce aktivistin yerini çöl botları, çok renkli parmak arası terlikler ve bağcıklı botlar aldı. Az sayıda insanın katıldığı eylem polis tarafından dağıtılmadan önce aktivistler “Uyan: İklim Hareketi Şimdi!” yazılı pankart açtı.

Fotoğraf: Reuters

Almanya’da eylemcilerin yerini pankartlar aldı

Almanya Berlin’deki iklim aktivistleri ise Parlamento Meydanı’ndaki yere iklim krizine dikkat çeken pankartlarını serdi. Gelecek için Cumalar Almanya’dan Linus Steinmetz yaptığı açıklamada “Her krize kriz gibi davranılmalıdır” dedi.

Gelecek için Cumalar hareketinin kurucusu İsveçli aktivisti Greta Thunberg 22 Nisan Dünya Günü’nde yaptığı açıklamada iklim grevlerinin taktik değiştirmek durumunda kaldığını belirtmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.