ManşetKoronavirüs SalgınıSağlık

DSÖ: Türkiye’deki hava ihtiyatlı iyimser

0

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilisi, koronavirüs salgınının Türkiye’deki durumunun “ihtiyatlı iyimser” bir tablo çizdiğini ve vaka sayılarının dengelenmeye başladığını söyledi. 

Belli bir düzeyde artışlar sürüyor

DSÖ yetkilisi Catherine Smallwood internetten yayınlanan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Smallwood, BBC Türkçe muhabirinin Türkiye’de salgınının durumuyla ilgili sorusuna şöyle yanıt verdi:

Şu anda Türkiye’de vaka sayısının 100 bine yaklaştığını görüyoruz ve geçen hafta içinde vaka artış oranı da yaklaşık yüzde 47 oldu. Yani, belli bir düzeyde artışların halen sürdüğünü görüyoruz.

Ancak Türkiye’de çok erken aşamalarda uygulanmaya başlanan önlemler sayesinde genel eğilimde vaka sayıları azalmaya ya da dengeye oturmaya başladı. Genel olarak, Türkiye konusunda vaka sayılarının dengeye oturmasıyla birlikte ihtiyatlı iyimser bir tablo görüyoruz.

Normalleşme için Ramazan sonu gösteriliyor

DSÖ geçtiğimiz haftalarda Türkiye’deki vaka artışının kaygı verici olduğunu söylemişti. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ramazan mesajında “Umut göründü. Hilal göründü. Güzel günler yaklaşıyor. Ramazanınız kutlu olsun” yazdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan normale dönüş için Ramazan bayramından sonrasını işaret etmişti. Türkiye’de şu ana kadar 98 bin 674 vaka tespit edildi. 2 bin 376 kişi hayatını kaybetti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.