TürkiyeManşet

23 Nisan evlerde, balkonlarda, pencerelerde kutlandı

0
Fotoğraf: Mesut Karaduman/AA

Koronavirüs salgını yüzünden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl evlerde yapıldı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop‘un çağrısı üzerine saat 21.00’de balkonlardan İstiklal Marşı okundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin 100’üncü yılı, TBMM’de de havai fişekler ve İstiklal Marşı’yla kutlandı. 

Şentop, dün yayınladığı mesajında “İnşallah gelecek yıldan itibaren daha coşkulu, daha heyecanlı bir şekilde kutlamalarımızı devam ettireceğiz. Bunun için herkesi, 23 Nisan Perşembe günü saat 21.00’de de balkonlarından, pencerelerinden İstiklal Marşı’mızı söylemeye davet ediyorum” demişti. 

‘Atatürk ve şehitlerimizi minnetle yad ediyorum’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul’daki Huber Köşkü’nde İstiklal Marşı okunmadan önce konuşma yaptı: “TBMM’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümüne kavuşmanın gururunu yaşadığımız, bu anlamlı günde ülkemizdeki ve dünyadaki tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. 23 Nisan 1920’den bugüne Türkiye’nin istikbali, istiklali için emek vermiş, milli iradenin tecellisi için mücadele etmiş tüm milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyorum. İstiklal Harbimizin başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum”

“Binlerce yıllık devlet silsilemizin son temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma anlayışı üzerinde inşa edilmiştir” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu anlayışla son 18 senede demokraside ve ekonomide Türkiye’yi büyütmenin, güçlendirmenin, dünyanın en saygın ülkelerden biri haline getirmenin mücadelesini verdik. İlk mecliste tecessüm eden iradeye uygun şekilde hiç kimseyi dışlamadan, ayırmadan, ayrıştırmadan 83 milyonun tamamını kucaklamanın gayreti içinde olduk. Bugün de koronavirüs salgınına karşı mücadeleyi aynı azim ve umutla yürütüyoruz. Allah’ın izni ve milletimizin ferasetiyle bu musibetin de üstesinden geleceğine inanıyoruz.”

Korona virüsü salgına yönelik tedbirlere uyma çağrısı yapan Erdoğan, “Biz de buradan kendi çocuklarımız ve torunlarımızla birlikte okumak suretiyle bu milli coşkumuza iştirak edeceğiz” dedi ve çocuklarla birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

TBMM Tören Alanı’nda da havai fişek, ışık ve lazer gösterisi gerçekleştirildi. Programın başında, alana kurulan ekrandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması yayımlandı. Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasını dinleyen Şentop ve beraberindeki bazı milletvekilleri saat 21.00’de İstiklal Marşı’nı okudu. Tören, havai fişeklerin atılmasının ardından sona erdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da evinin balkonunda, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve komşuları ile birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.