TürkiyeEkolojiManşetYerel

Gökçeadalıların protestoları, oldu bittiyle yapılmak istenen inşaatı durdurdu

0

Haber: Defne Sarıöz

Çanakkale‘nin Gökçeada ilçesinde, 800 Konutlar olarak bilinen ve TOKİ‘ye ait 732 konutun bulunduğu alandaki tek yeşil alana, iki gün önce iş makinaları girdi ve ağaçların kesimi sırasında bölge halkının direnişiyle karşılaştı. Gökçeada sakinleri inşaatın hukuksuz olduğunu savunuyor. 

‘Elimizde bir tek burası kaldı’

Yeşil Gazete‘ye konuşan Gökçeada sakini Kaya Sayım‘ın aktardığına göre, satılmadan önce Gökçeada Belediyesi’ne ait olan 700 metrekarelik alan, TOKİ konutlarının içinde kalan yegane yeşil alan. Burası aynı zamanda bölgede yaşayanların depremde toplanma alanı olabilecek tek yer:

Konutlar yapıldığından bu yana gündeme gelen park, çocuklar için oyun alanı vs. hiçbiri yapılmadı. Elimizde bir tek burası vardı ve şimdi burayı alıyorlar.

İhaleye çıkarıldı

Söz konusu yeşil alanın arsaya dönüştürülmesi üzerine 26 Aralık 2019’da mahkemeye başvuruldu. Mahkemenin henüz sonuçlanmamış olmasına rağmen sürecin hızla ilerlediğini ve arsaya dönüştürülen bölgenin ihaleye çıkarıldığını söyleyen Sayım,  ihalenin duyurulmadığını ve özel bir şahsın burayı belediyeden satın aldığını anlattı:

Mehmet Akmugan bununla ilgili dava açtı. Ancak İdare Mahkemesi 28 Ocak 2020’de Belediye’den istenen evrakları alamadı. On gün içinde karar vermesi gerekiyordu, ancak bugüne kadar karar verilmedi. Belediye, imar planı askı süresine de uymadı ve ihaleyi başlattı. İlan etmeden başlattı. İhaleye katılan şahıs burayı satın aldı, sonra inşaat ruhsatı aldı, derken inşaata başladı.

Gökçeadalılar inşaatı durdurdu

Sayım’ın aktardığına göre, dün başlayan inşaatı haber alan yaklaşık 30 Gökçeadalı, inşaat alanına giderek iş makinalarının çalışmalarının durdurulmasını istedi.

Çalışmalar şimdilik durdu, ancak firmanın mahkeme sonucunu bekleyip beklemeyeceği bilinmiyor. Sayım ise ihalenin duyurulması sürecinde yaşananlar da dahil olmak üzere sürecin sonraki aşamalarına itiraz etmek üzere mahkemeye başvuracaklarını belirtiyor.   

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.