TürkiyeManşetTarım-Gıda

Tarım Kredi Birlik’e gıda sahtekarlığından cezalı firmaların kurucu ortağı atandı

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük önem verdiğini belirttiği market projesi Tarım Kredi Marketler’in bağlı olduğu Tarım Kredi Birlik A.Ş.’ye gıda sahtekârlığından birçok defa ceza almış firmaların kurucu ortağı Yavuz Mehmet Bulut genel müdür olarak atandı.

Marketin bağlı olduğu Tarım Kredi Birlik genel müdür ve genel müdür yardımcıları geçtiğimiz ay topluca görevden alınmıştı. Genel müdür yardımcılığına ise geçici olarak şirketin yönetim kurulu başkanı Mehmet Okan Ateş atanmıştı.

Milli Gazete’den Sadettin İnan’ın haberine göre Nisan ayının başında Ateş görevinden alınarak, şirkette genel müdür yardımcısı olan Yavuz Mehmet Bulut genel müdür olarak atandı.

Gıda sahtekarlığından ceza almıştı

Bulut’un kurucu ortağı olduğu Tadaban Gıda ve Anadolu Eksper’e hileli gıda üretimi sebebiyle defalarca bakanlık tarafından ceza kesildiği belirtiliyor. Buna göre, Tadaban Gıda 15 kez, Anadolu Eksper Gıda ise beş kez Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ifşa ettiği listede yer aldı.

Aynı zamanda Donello Gıda da birçok listede ismi ifşa edilirken, en son 2019 Ekim ayında yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde, 3 seri ürünüyle birlikte yer almıştı. Kendisini bal uzmanı olarak tanıtan Bulut’un, kurucu ortağı olduğu üç firmanın da ağırlıklı olarak bal ve tereyağından ifşa ettiği belirtiliyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri: İftira

Öte yandan, haberin yayılmasının ardından Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri bir basın açıklaması yayınlayarak Bulut’un göreve atanmadığını, görevi vekaleten yürüttüğünü söyledi. Ayrıca Bulut’un ortak olduğu şirketlerle ilgili ortaya atılan iddialara yönelik şu bilgiler kaydedildi:

  1. Donello Gıda’da 21.11.2013 tarihinde %50 pay ile kurucu ortak olarak yer almış olup 04.2015 tarihinde de TÜM PAYLARINI devrederek Şirketle olan tüm bağını ortadan kaldırmıştır. Bu Şirket ürünlerine ilişkin tağşiş ve ifşa listesi ise 2019 yılında Yavuz Mehmet Bulut’un Şirket ile ilişkisini kestiği tarihten TAM 4 YIL SONRA yayımlanmıştır. Buna rağmen bahse konu tağşiş ve ifşa listesinin Yavuz Mehmet Bulut’un Şirketin ortağı olduğu sırada yayımlanmış gibi habere konu edilmesi İFTİRA NİTELİĞİNDE OLUP HABER TAMAMEN ASILSIZ ve GERÇEK DIŞIDIR.
  2. Tadaban Gıda 13.04.2009 tarihinde kurulmuştur. Bu Şirketin unvanı ise 03.04.2012 tarihinde Anadolu Eksper Gıda olarak değiştirilmiştir. Yavuz Mehmet Bulut, Şirkette sadece %18 azınlık hissesi bulunmakta iken, Şirket ürünlerinin 24.07.2013 tarihli Bakanlık ifşa listesinde yer almasını takiben 09.2013 tarihinde Şirket paylarının TAMAMINI devretmek suretiyle Şirket ile olan tüm ilişkisini sona erdirmiştir.

 

 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.