ManşetDuyurularİklim Krizi

İPM İklim Kafe Konuşmaları’na Ethemcan Turhan konuk oluyor

0

İstanbul Politikalar Merkezi tarafından düzenlenen İklim Kafe Konuşmaları’nın 11’incisi “Başka Bir Kayıp ve Zarar Siyasetini Aramak: Kentsel İklim Adaleti ve İstanbul” başlığı altına düzenleniyor.

Çevrimiçi webinar üzerinden gerçekleştirilecek etkinliğe İsveç Kraliyet Teknoloji Enstitüsü’nde doktora sonrası araştırmacı Ethemcan Turhan konuk olacak.  22 Nisan Çarşamba saat 15.00’da gerçekleştirilecek etkinliğin moderatörlüğünü ise İPM İklim Çalışmaları Koordinatörü Ümit Şahin üstlenecek. 

Sunumda ilk olarak genel hatlarıyla iklim değişikliği bağlamımda kayıp ve zararlar tartışması sunulacak. Devamında ise İstanbul özelinde kent hakkı ve iklim aktivistlerince bu konunun nasıl algılandığı üzerinde durulacak.

Ethemcan Turhan Hakkında

Ethemcan Turhan, İsveç Kraliyet Teknoloji Enstitüsü (KTH), Bilim, Teknoloji ve Çevre Tarihi Bölümü, Çevresel İnsani Bilimler Laboratuvarında doktora sonrası araştırmacıdır. Bundan önce 2014/15 döneminde Mercator-İPM Araştırmacısı olarak çalışmıştır. Doktora ve yüksek lisansını Universitat Autonoma de Barcelona’da, lisansını ODTÜ’de tamamlamıştır.

Araştırmaları Türkiye’de çevre hareketleri, iklim adaleti, enerji demokrasisi ve göç üzerine odaklanmaktadır. Akademik çalışmaları Frontiers in Energy Research, Applied Energy, Energy Research and Social Science, Turkish Studies, Sustainability Science, WIREs Climate Change, Global Environmental Change, Ecological Economics, Capitalism Nature Socialism, New Perspectives on Turkey ve Journal of Political Ecology dergilerinde yayımlanmıştır.

Transforming Socio-Natures in Turkey: Landscapes, State and Environmental Movements (Routledge Environmental Humanities, 2019) adlı kitabın (Onur İnal ile birlikte) editörlüğünü yapmıştır.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.