Koronavirüs SalgınıManşet

48 saatte 20 bin 398 kişiye sokağa çıkma cezası

0
Fotoğraf: Elif Öztürk/AA

İçişleri Bakanlığı, 31 ilde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonu boyunca bu kuralı ihlal eden 20 bin 398 kişi hakkında adli ya da idari işlem gerçekleştirildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada kısıtlama sona erdikten sonra kapalı olması gereken market, süpermarket ve büfe gibi iş yerlerinin açık olduğu tespit edildiği takdirde, bu iş yerlerine ve buralardan alışveriş yapanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nin ilgili maddeleri gereği adli ve idari işlem uygulanacağı ifade edildi.

İki günlük sokağa çıkma yasağı

Bakanlık tarafından 17 Nisan Cuma günü yayımlanan genelgeyle, 17 Nisan 24.00 ile 19 Nisan 24.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağı duyurulmuştu. Yasak kapsamında Zonguldak‘ın yanı sıra büyükşehirler Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van il sınırları içinde vatandaşların sokağa çıkması sınırlandırılmıştı. Yasak gece 24.00 itibariyle gene İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan anons ile sona erdi.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.