Koronavirüs SalgınıKültür-SanatManşet

İşçi Filmleri Festivali de bu yıl çevrimiçi: Evde Kalamayanlara…

0

Koronavirüs tedbirleri kapsamında iptal edilen festivaller, etkinliklerini çevrimiçi platformlara taşırken bir haber de İşçi Filmleri Festivali‘nden geldi.

15. İşçi Filmleri Festivali de bu yıl ilk kez çevrimiçi yapılacak. 1-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek çevrimiçi festivalin başlığı ise “Evde Kalamayanlara” oldu.

Duyuruda festivalin “başta sağlık emekçileri olmak üzere, market çalışanlarına, hizmet sektörünün değişik birimlerinde çalışanlara, ihracatı düşürmemek için çalışmaya mahkum edilen otomotiv işçilerine, beyaz eşya sektöründe çalışan emekçilere, inşaat işçilerine ve tüm işçilere” ithaf edildiği belirtildi:

İşçi Filmleri Festivali olarak gerçekleştireceğimiz ONLINE film festivali ile  ‘İşçiler vardır, emekçiler vardır, ülkemizi yönetenler onları görmüyor, önlem almıyor, virüsün insafına bırakılıyorlar, işten atılıyorlar ve eve ekmek getirmek için ne iş olsa yapacak hale getiriliyorlar!  EVDE KALAMAYANLARI GÖRÜN! ‘ mesajını vermek istiyoruz.

İzleyenler söyleşilere katılabilecek

41 filmin gösterileceği Festival’in açılış filmi Fatih Pınar‘ın “Kaza Değil Cinayet” adlı yapımı.  

Duyuruda, film gösterimleri sonrasında canlı yayınlarla yönetmen söyleşileri gerçekleştirileceği ve izleyicilerin bu söyleşilere katılabileceği belirtildi.

Festivalin Özel Konuğu ise “Otobüs” ve “Sarı Mercedes” filmlerinin yönetmeni Tunç Okan. Dört filminin toplu gösteriminin yapılacağı festivalde yönetmenin “Cumartesi Cumartesi” filminin Fransız kurgusu ilk kez Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.  

Salgın nedeniyle siyasiler vatandaşlara mecbur kalmadıkça evden çıkmama çağrıları yapar, ünlüler sosyal medya üzerinden #EvdeKal etiketiyle videolar paylaşırken yüzbinlerce işçi kendi sağlığını ve çevrelerindekilerin sağlığını riske atmak pahasına üretimi durdurmayan fabrikalarda çalışmaya devam ediyor. 

You may also like

Comments

Comments are closed.