DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Sinn Féin’in lideri koronaya yakalandı

0

İrlanda Cumhuriyet Ordusu’nun (IRA) eski siyasi kanadı olan Sinn Féin’in lideri Mary Lou McDonald koronavirüse yakalandığını açıkladı. McDonald, 28 Mart’ta yaptırdığı testin sonucunu da dün aldığını duyurdu. .

McDonald yazılı açıklamasında, iyi hissetmediği için 28 Mart’ta korona testi yaptırdığını, dün gelen sonuçların pozitif çıktığını belirtti. Sinn Féin lideri, doktorundan aldığı bilgiye göre göre artık enfekte olmadığını açıklarken, “Hafta sonunda iyileşme sürecimde bir gerileme yaşandı ve sağ akciğerimde post-viral plevra iltihabı ortaya çıktı. İlaç kullanıyorum” ifadelerini kullandı.

McDonald, vücudunun tedaviye yanıt verdiğini ve gelecek pazartesi iş başı yaptığını da belirtti.

Seçimi kazandı ama iktidara gelemedi 

McDonald ve partisi Sinn Féin, şubat ayında düzenlenen genel seçimlerde beklenmedik şekilde en çok oyu almıştı. Seçimlere ilk girdiği 1987 yılında IRA militanlarıyla bağlantıları gerekçe gösterilerek adayları televizyona bile çıkarılmayan parti, kendisini ülkenin önde gelen sol partisi olarak konumlandırarak ülke siyasetine 99 yıldır hâkim olan iki sağ partiyi; Fine Gael ve Fianna Fail‘i geride bırakmıştı.

Ancak seçimlerin ardından, birbirleriyle tarihi bir rekabet içinde olan iki parti, iktidarı Sinn Féin’e bırakmamak adına bir koalisyon kurmaya çalışıyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.