DünyaManşetMedya-İnternet

CNN Trump’ın yayınını “Sinirli Trump Brifing’i propagandaya dönüştürdü” diyerek kesti

0

ABD Başkanı Donald Trump, dün Koronavirüs’le Mücadele Görev Gücü üyeleriyle birlikte Beyaz Saray‘da düzenlediği günlük basın brifinginde muhabirlerle tartıştı. Trump tarafından sıklıkla hedef alınan ve “yalan haber” yapmakla suçlanan haber kanalı CNN, Trump’ın Brifing sırasında CBS muhabiriyle girdiği tartışmayı eleştirel bir dille aktardı.

Brifing sırasında muhabir Paula Reid Trump’ı şubat ayını iyi değerlendirmediği için eleştirdi. Trump ise bu eleştirileri öfkeli bir dille reddetti, demokratları eleştirdi ve salgınla çok iyi bir şekilde mücadele ettiğini savundu. CNN bu sırada alt bantları “Sinirli Trump Brifing’i propagandaya dönüştürdü”, “Trump koronavirüse karşı alınan önlemler konusunda tarihi yeniden yazmak için Görev Gücü Brifingi‘ni kullanıyor”, “Trump hatalarını kabul etmeye yanaşmıyor” şeklinde değiştirdi.

‘Yalan haber yaptığınızı biliyorsun’

Trump konuşmasında salgına karşı hazırlık yapmada ve gereken önlemleri almada geç kaldığı yolunda kendisine yapılan eleştirilere karşılık şunları söyledi:

Sadece şunu söylüyorum: Ortada tek bir vaka yokken, dünyanın en büyük ekonomisini nasıl dışarı kapatırsın? 17 Ocak… Tek ölüm yok. Tek vaka yok. 21’inde bir vaka var, ölüm yok. Bir düşünün. Ülkeyi dışarı kapatmak gerekiyordu ama ne oldu? 31 Ocak’ta yasağı hayata geçirdim ve Joe Biden delirdi, “Yasağa gerek yok… vs”- Hayır delirmedi, çünkü yasağın ne olduğunu bile bilmiyordu. Ama ne yaptı? Beni yabancı düşmanlığıyla suçladı. Beni ırkçılıkla suçladı…

Trump konuşmasının devamında ülkeyi dışarı kapatarak on binlerce hatta yüzbinlerce insanın hayatını kurtardığını ve Biden‘in daha sonra kendisinden özür dilediğini söyledi.

Reid buna karşılık hastanelerin hazırlanmadığını, bu yüzden 20 milyon kişinin işsiz kaldığını ve binlerce ABD’linin öldüğünü söyledi. Daha sonra ikili arasında şu diyalog yaşandı:

-Şubat ayı boyunca ne yaptınız?

-Tüm ülkede tek bir vaka yokken siz olsanız ne yapardınız?

-Şubatta vakalar vardı.

-Pardon ama siz kendiniz duyurdunuz, 17 Ocak, sıfır vaka, sıfır ölüm…

-Ocakta evet. Peki şubatta, seyahat yasağı uygulamasına kadar geçen süre boyunca ne yaptınız? 

-Bir sürü şey yaptık. Bir sürü! Hatta size bir listesini verebilirim. Çok şey yaptık… Bakın şimdi. Yalan haber yaptığınızı biliyorsunuz. Bunu biliyorsunuz. İçinde olduğunuz ağ tümüyle yalan haber yapıyor ve bir çoğunuz, hepiniz değil ama size akıl verenler…. Bu yüzden muhtemelen öncesine nazaran üçte bir daha az inandırıcılığınız var.

‘Harika bir iş yaptık’

Trump daha sonra Covid 19 krizini çok iyi yönettiğini savunarak, binlerce ABD’linin hayatının kurtulduğunu iddia etti:

Neden Biden özür diledi? Neden yazılı olarak özür diledi? Neden demokratlar fazla hızlı hareket ettiğimi söyledi? Biliyor musunuz neden? Çünkü gerçekten de fazla hızlı hareket ettiğimi düşündüler.

Harika bir iş yaptık. Bakın ülkeyi dışarıya açık tutabilirdim. Bazı başka ülkeler bunu yaptı ve bunun ağır sonuçları oldu. Ben de bunu düşündüm başlangıçta çünkü bu ülkeyi dışarıya kapatmak, örneğini görmediğimiz bir şeydi. Ama eğer böyle yapsaydım yüzbinlerce kişi ölürdü. Bu işi doğru yönettik. Problem şu ki basın bunları olması gerektiği gibi…

Trump‘ın konuşması bu sırada CNN tarafından kesildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.