TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

İzmir Tabip Odası: Kentteki 266 sağlık çalışanının Covid 19 testi pozitif

0

İzmir Tabip Odası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hastane ve sağlık ocaklarında görev yapan 154 hekim ve 27 hemşirenin testinin pozitif çıktığını, iki doktorun da yoğun bakımda olduğunu duyurdu.

Açıklama şöyle: “İzmir’de 106 hekim, 29 asistan hekim, 19 aile hekimi, 27 ebe, hemşire ve sağlık memuru, on personel, 12 tıbbi sekreter, on teknisyen, üç eczacı, bir psikolog, bir güvenlik görevlisi, bir şoför ve 19 memur olmak üzere 266 sağlık çalışanında korona virüsü tespit edildi. Testi pozitif çıkan iki doktorun yoğun bakımda tedavi altında bulunduğu öğrenilirken, yarısından fazlasının evlerinde karantinada olduğu belirlendi.”

İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, bir açıklama yaparak “Sonuç olarak ciddi bir yükseliş olduğu gerçeği var. En başından beri sağlık çalışanlarının tümüne düzenli test yapılması için çaba harcıyoruz. İzmir’de istediğimiz noktada değiliz” dedi.

Obuz sokağa çıkma yasağına ilişkin olarak da “plansız bir şekilde 2 saatte bilgi verilmesi olumsuz etkiledi. 2 gün, fiziksel teması artırmaktan başka işe yaramaz. En az iki hafta olmalı” ifadelerini kullandı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.