KadınManşetTürkiye

İskenderun Kadın Platformu’ndan geri adım: Berfin Özek’in yanındayız

0
Berfin Özek'in asitli saldırıya uğramadan önce çekilmiş bir fotoğrafı

Eski erkek arkadaşı Casim Ozan Çeltik tarafından asitli saldırıya uğrayan Berfin Özek‘in şikayetini geri çekmesinin ardından, bundan sonra Özek‘le çalışma yürütmeyeceklerini açıklayan İskenderun Kadın Platformu, yeni bir açıklama yaparak “Hukuki süreç devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de aile ile sanığın cezalandırılması ve Berfin’in bu süreci sorunsuz atlatması için gerekenin yapılması konusunda yan yana durmaya devam edeceğiz” dedi.

Platform, sosyal medyada tepki çeken ilk açıklamasında, asitli saldırıya uğradıktan sonra  yüzüne asit dökülen, sağ gözünü kaybeden ve yüzünün bir bölümü yanan Özek‘in, hükümlü hakkındaki şikayetinden vazgeçmesi üzerine bu kararı aldıklarını söylemişti.

‘Öldüren sevgi istemiyoruz şiarımıza ters…’

Açıklamada, Platform’un kurulduğu günden bu yana birçok kadın ve çocuk davalarının takipçisi olduğu belirtilmiş, Özek davasında da ilk günden bu yana her türlü desteğin sağlandığı söylenmişti:

Gelinen süreçte Berfin‘in kendi iradesiyle şikayetinden vazgeçtiğini bildirmesi üzerine, bizler, affetmesinin hukuki ve sağlık yönünden sonuçlarını kendisine bildirmemize rağmen, kendisi bu iradesinde ısrar ettiği için, bizler de “öldüren sevgi istemiyoruz” şiarımıza ters düştüğünden, ilkelerimizden asla taviz vermeyerek, bu saatten sonra Berfin Özek‘le ilgili hiçbir çalışmada yer almayacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.

İskenderun ilçesinde yaşayan Berfin Özek, geçen yıl 15 Ocak’ta Buluttepe Mahallesi‘ndeki evine giderken asitli saldırıya uğramış, olayla ilgili olarak Ozan Çeltik tutuklanmıştı. 7 Ocak’ta görülen duruşmada sanık, 12 yıl 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Asidin etkisiyle yüzünün büyük kısmı yanan, sağ gözünü kaybeden, diğer gözünde ise kısmen görme kaybı olan Özek‘in ameliyat masrafları, Sağlık Bakanlığı’nın girişimleri sonucu Muğla‘nın Bodrum ilçesindeki özel bir hastane tarafından üstlenilmişti.

İYİ Parti’li Türkkan: Berfin korktuğu için şikayetini geri çekti

Öte yandan Meclis Genel Kurulu’nda infaz kanunu teklifi üzerine konuşan İYİ Partili Lütfü Türkkan, avukatıyla görüştüğünü söylediği Özek’in, eski erkek arkadaşının dışarı çıkmasından korktuğunu ve bu yüzden şikayetini geri çektiğini söyledi:

Berfin’i böyle bir dilekçeye yazmaya iten nedenin ne olduğunu merak ettiniz mi? Ben Berfin’in avukatlarıyla konuştum, ‘Berfin bu yasayla beraber kendi yüzüne asit atan eski erkek arkadaşının dışarı çıkacağını ve kendisine bir daha kötülük yapacağını düşünerek böyle bir dilekçe yazmaya mecbur kaldı’ dediler.”

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.