İfade ÖzgürlüğüKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Haberin Var Mı İnisiyatifi’nden yeni video: Kimseye biat etmeyeceğiz, susmayacağız

0

Bir grup gönüllü gazetecinin tutuklu meslektaşlarıyla dayanışmayı büyütmek için oluşturduğu Haberin var mı İnisiyatifi, cezaevlerinde koronavirüs salgını riskine dikkat çekti ve tutuklu gazeteci, siyasetçi, avukat, insan hakları savunucusu ve yazarların, siyasi görüşleri ne olursa olsun derhal salıverilmesi gerektiği yolundaki görüşünü yineledi.

 

Videoyla birlikte yayınlanan metinde tutuklu gazetecilerin isimleri yer aldı:

Haberin var mı?

Oda Tv‘den Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Barış Pehlivan, Yeni Yaşam’dan Mehmet Ferhat Çelik, Aydın Keser, Yeniçağ’dan Murat Ağırel, Yakındoğu haber sitesinden Alptekin Dursunoğlu, Rudaw medyadan Rawin Sterk tutuklandı.

Cezaevlerindeki onlarca gazeteciye sekiz gazeteci daha katıldı. Demir kapı, kör pencere… Gazetecilerin üzerine kapandı yine.

Haberin var mı?

Çalıştıkları kurumlara veya politik tutumlarına bakmaksızın, cezaevindeki tüm gazeteciler için o demir kapıları hep beraber kıracağız! Unutmayın, gazetecileri tutuklamakla gerçeklerin halka ulaşmasına engel olamazsınız.

Sadakatimiz sadece gerçeğe ve temeli o gerçeği halka ulaştırmak olan mesleğimizedir. Kimseye biat etmeyeceğiz, susmayacağız. Halkın gerçekleri öğrenme hakkı için gazetecilik yapmaya devam edeceğiz.

Haberin var mı? Memleketin dağlarına yine bahar gelecek!”

You may also like

Comments

Comments are closed.