ManşetGündemKoronavirüs SalgınıTürkiye

Dün reddettikleri teklifi bugün kendileri sundular: Sağlıkta Şiddet yasası geliyor

0

Cumhuriyet Halk Partisi‘nin dün sunduğu “sağlıkta şiddet” yasa teklifini reddeden AKP ve MHP, TBMM’ye yeni bir teklif sunma kararı aldı. Buna göre sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin cezası artırılacak.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker‘in, sağlıkta şiddet yasası teklifinin doğrudan Meclis gündemine alınması için verdiği önerge  AKP ve MHP‘li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti.

‘Üç gün alkışladık…’

Meclis Genel Kurulu‘nda teklif üzerinde söz alan Şeker, vekil kimliğiyle değil, hekim kimliğiyle konuşacağını belirterek özetle şunları söylemişti:

Üç gün biz halk olarak sağlıkçıları alkışladık ama sonrası üç nokta, boşluk. Eğer biz halkla birlikte alkışladığımızın ötesinde, Meclis olarak bu sağlıkta şiddet yasasını çıkartmayacaksak ne farkımız kaldı sokakta alkış yapandan. Sadece alkış yetmez, biz sorumlulukları yerine getirelim istiyoruz.

Teklif bir buçuk yıldır komisyonda bekliyor. Bu sürede 20.000, son yedi yılda 90.000 sağlıkçı şiddete uğradı, 2005 ila 2019 yılları arasında dokuz hekim görevlerinin başında öldürüldü.”

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de konuya ilişkin kendi hazırlıkları olduğunu söylemiş ve “Hekimlerimize karşı yapılan bu şiddet hareketlerini başından beri kabul etmemiz mümkün değil” demişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.