Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

DSÖ: Türkiye’de vaka sayısındaki artış kaygı verici

0

Birleşmiş Milletler çatısı altında çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa’dan sorumlu direktörü Dr. Hans Henri P. Kluge bugün internet üzerinden düzenlediği basın toplantısında Avrupa’daki koronavirüs bilgilerini kamuoyu ile paylaştı.

Ülkeler hakkındaki veri ve yorumlarını paylaşan Dr. Kluge, “Türkiye’de geçen hafta virüsün yayılmasında dramatik bir artış olmasından dolayı endişeliyiz. Vakaların yüzde 60’ı İstanbul’dan raporlandı” dedi.

Avrupa için yaklaşan Paskalya tatili haftasonunun “sokağa çıkma kısıtlamalarını gevşetmek için doğru zaman olmadığı” uyarısı da yapan Kluge, “Şu an önlemleri rahatlatma zamanı değil. Ortak önlemleri iki, üç kat artırma zamanı” dedi.

Dünyada salgından etkilenen 10 ülkenin yedisinin Avrupa’da olduğunu belirten Kluge, ABD’nin yanı sıra İspanya, İtalya, Almanya, Fransa ile birlikte Çin, İran, İngiltere, Türkiye ve İsveç’i salgının etkilediği ülkeler arasında saydı.

Avrupa’da yeni vakaların sayısının arttığını kaydeden Kluge, bu sabah itibarıyla 687 bin 236 vaka tespit edildiğini, 52 bin 824 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Bu veriler, 53 ülke ve 7 bölgeyi kapsıyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.