EmekKoronavirüs SalgınıManşet

’15 PTT çalışanı koronavirüse yakalandı, salgın işçiler arasında hızla yayılıyor’

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra e-devlet üzerinden kaydı alınarak dağıtımına başlanacak maskeler için PTT çalışanları görevlendirildi. 25 bin haneye dağıtılması hedeflenen maskeler için başvurular başlarken KESK’e bağlı Basın Yayın İletişim Posta Emekçileri Sendikası (Haber Sen) 4 No’lu Şube Başkanı Gülseren Güngördü, kurum bünyesinde 15 işçinin enfekte olduğunu, devam eden diğer posta işlemleri yüzünden de çalışanlar üzerindeki baskının arttığını belirtti.

‘Çalışan sayısı yetersiz’

Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan’a konuşan Güngördü PTT çalışan sayısının yetersiz olduğuna vurgu yaptı:

“E-devlet üzerinden sipariş veriliyor. O siparişe göre peyder pey dağıtıma başlayacaklar. Bildiğimiz kadarıyla taşeron firma elemanıyla birlikte 15 bine yakın PTT çalışanı var. Bunların içinde idari genelge ile kronik hastalığı olduğu için izne ayrılanlar var. Bu nedenle 2-3 bin eksilme olduğu için eleman sıkıntısı var. Tahminen 50 binin üzerinde maske dağıtımı yapılacağını düşünüyoruz. 25 bin hane var diyor ama bireysel olarak aynı hanede çalışan birden fazla kişi varsa birden fazla da talep edebiliyor. Bu durumda aynı haneye birden fazla maske gitme olasılığı da yüksek.”

‘Virüsü dağıtma riskleri yüksek’ 

Güngördü, virüsün bu şekilde bulaşma riskinin arttığının altını da çizerek “Bu maske dağıtılması işi virüsün bulaştırma riskini de artıracak. Sadece maske de dağıtmayacak onun yanında diğer posta ve kargoların dağıtımı da devam ediyor. Haliyle 50-60 eve bu bulaştırma riskini artırabilir. Böyle bir gerçeklik var” dedi.

PTT işçileri arasında salgının hızla yayıldığını belirten Göngördü şunları söyledi: “Şu anda PTT çalışanları arasında 15 tane pozitif vaka var ve bu sayı gün gün hızla artıyor. Örneğin bugün Ataşehir’de bir arkadaşımızda pozitif vaka çıktı. Dağıtım merkezlerinde özellikle bu vakalar çıkıyor. Biz bu vakaların testten geçirildikten sonra karantinaya alınmasını talep ediyoruz. Ama test yapılmıyor. Sadece o arkadaşların çalıştığı birimde çalışanları da test yaptırmadan ev karantinasına gönderiyorlar. Biz yaygın test yapılmasını istiyoruz.”

‘Açıklama yapan yöneticiler sürgün edildi’

“Bu süreçte basın açıklaması ve sosyal medya çalışması yaptığımız için sendikamız yöneticilerine dönük mobbing ve baskılar oldu” diyen Göngördü sürgünle karşı karşıya olduklarını ifade ederek şöyle konuştu:

“5 No’lu şube yöneticimiz ve temsilcimiz kendi rızaları dışında İstanbul içinde başka bir yere sürgün edildiler. Gerekçe olarak da “personel eksikliğini” gösteriyorlar. Bu durumu mahkemeye taşıyacağız. Bu yasaya aykırı. İzmir’de de aynı şekilde böyle bir durum yaşandı. Bu durumu yöneticilerle konuştuğumuzda bize yaptığımız basın açıklaması ve sosyal medya çalışmasının buna neden olduğunu açıkça ifade edip “buna gerek yoktu” dediler. Etki tepki kelimesini yöneticinin ağzından duydum. Biz onların açıklarını deşifre ettiğimiz için bizi böyle cezalandırmaya çalışıyorlar.”

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.