Yeşil Gazete TVKoronavirüs SalgınıManşet

[Yeşil Gazete Tv] İtalya’da ölüm oranları düşüyor, halk Paskalya’da da evde

0

Yeşil Gazete Tv’de, Ümit Şahin, Koray Doğan Urbarlı ve Alev Karakartal‘ın hazırladığı Karantina Günleri programının beşinci konukları İtalya’dan Sema Sepin ve Berfin Sude Kara oldu.

Yeşil Gazete TV’ye Roma‘dan bağlanan Sepin, Avrupa’da salgının en çok hasar verdiği İtalya’da sürekli yükselen ölüm sayılarının son günlerde durmaya, hatta biraz düşmeye başladığını aktararak, İtalyan yöneticilerin de bu durumdan oldukça memnun olduğunu ve umutların arttığını belirtti.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının bir süre daha devam etmesinin beklendiğini, İtalyan halkının Paskalya‘yı da evlerinde geçireceğini anlatan Sepin, ülkenin önlem almakta geç kalmasına karşın şu anda alınan önlemler ve halkın da desteğiyle toparlanma sürecine girildiğini söyledi.

Sıkı izolasyon şartlarından sıkılan bazı insanların güneşi gördükçe dışarıya çıkmaya meyille olduğunu söyleyen Sepin, bu nedenle de kontrollerin daha da sıklaştığını bildirdi.

Milano‘da iletişim yüksek lisansı yapan ve altı haftadır evde olduğunu söyleyen Kara ise, market kapılarında uzun sıralar oluştuğunu, ancak İtalyan halkının mesafelenme ve karantina koşullarına uyduğunu anlattı. Milano, salgının merkezi olan Kuzey İtalya’da, Lombardiya‘nın merkez kenti olarak en fazla vakanın göründüğü yer. Bu nedenle, yasakların da en sıkı uygulandığı yerlerden biri olan Milano sokaklarının bomboş olduğunu söyleyen Kara, maske ve dezenfektan fiyatlarının da olağanüstü arttığını ve bu malzemelerde sıkıntı yaşandığını belirtti.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.